Metsapõleng MustjõelFoto: Alar Truu
Eesti uudised
27. juuni 2018, 14:17

Vikipalu metsatulekahju kustutamisel osales 12 päeval üle 1000 inimese (2)

10. juunil kell 14.03 sai häirekeskus teate metsapõlengust Anija vallas, Vikipalu külas. Päästjad tajusid sündmuskohal kiiresti olukorra tõsidust ning sündmusele väljasõiduaste tõsteti 4. ehk kõrgeimale astmele. Tuli levis esmaspäeva õhtuks tuule tõttu pea 200 hektarile.

Lisaks meeskondadele riiklikest komandodest sõitsid sündmuskohale ka vabatahtlikud päästjad, kaitseliitlased ja vabatahtlikud elanikud lähemalt ja kaugelt. Lisaks sellele osales kustutustöödel ka PPA kopter ja luuretegevusi teostas Kaitseväe kopter.

Kustutustöödel osalesid meeskonnad viieteistkümnest riiklikust komandost ehk pea 450 päästjat. Lisaks olid kustutustöödele kaasatud ka vabatahtlikud, kes tegid nende päevade jooksul kokku pea 6000 töötundi. Metsas käis 87 inimest vabatahtlikest päästekomandodest, 62 inimest Kaitseliidust, 80 inimest Reservpäästerühmast ja 304 vabatahtlikku. Aitäh teile kõigile! Lisaks soovime tänada ettevõtteid, kes lubasid oma töötajad kustutustöödele, vabatahtlikke, kes pakkusid tööde teostamiseks oma tehnikat (droonid, ATVd, UTVd, kärud jne) ning koostööpartnereid, kes tulid appi nii nõu, jõu kui ka eritehnikaga.

Kustutustööd Vikipalus lõppesid 21. juuni õhtul.

Päästeamet soovib tänada kõiki inimesi, kes kustutustöödel osalesid. Tänu teie pealehakkamisele ning järjekindlusele oli võimalik ennetada suuremaid kahjusid ning olukord kiiresti kontrolli alla saada.