Foto: Kuvatõmmis / YouTube
Tehnika
21. juuni 2018, 11:49

VIDEO | AASTA ISA: paps kiskus poja põlevast võidusõiduautost välja (7)

Päev enne USA isadepäeva juhtus Virginia osariigis Lõuna-Bostoni võidusõidurajal NASCARi võistlusel õnnetus ja üks auto lahvatas põlema. Võidusõitja isa ei kõhelnud hetkekski: lühkarites paps hüppas ringrajale ja kiskus oma poja põlevast autost välja.

Eelmisel laupäeval sõitis Mike Jones NASCARi võidusõidul rivaaliga külg külje kõrval kurvi ning kokkupuutest kaotasid mõlemad autod juhitavuse, kirjutas Jalopnik. Jonesi auto põrutas raja sisepiirdesse, kütus hakkas lekkima ja vastu rada hõõrdunud autodetailid tekitasid sädemeid, mistõttu masin põlema lahvatas.

Mike Jonesi isa ja võidusõidutiimi juht Dean Jones ei kõhelnud hetkekski: ta hüppas üle rajapiirde ja kiskus oma poja põleva masina akna kaudu sellest välja. Seejärel hüppas ta veel peadpidi masinasse, et panna tööle auto kustutussüsteem.

„Mike jäi hetkeks takerduma, aga ta teab, et ma ei lahkuks hetkekski tema kõrval enne, kui ta on autost väljas ja kõik korras,“ selgitas Dean RacingNews.co’le. „Tänu Jumalale, et ta sai välja enne, kui autost oleks saanud tulekera.“

„Mitte keegi peale Jeesuslapsukese enda poleks suutnud mul takistada oma poja päästmist põlevast võidusõiduautost,“ lisas ta.

Päästetud poeg kirjutas hiljem Facebookis, et see polnud esimene kord, kui ta isa hädaolukorras kiirelt initsiatiivi haaras ja appi tormas. Mike meenutas, et 12-aastasena juhtus tal pesapallimängul intsident ja isa Dean ei kõhelnud keset mänguplatsi tormamast, et veenduda, kas pojaga on ikka kõik korras.

„16 aastat hiljem pole midagi muutunud,“ märkis Mike. „Head isadepäeva, paps. Aitäh kõige eest.“

NASCAR aga võttis Dean Jonesilt võidusõidul osalemise litsentsi. Põhjus: ta viibis võidusõidurajal lühikestes pükstes ja T-särgis.

Kuidas üliohtlik põleng lahvatas ja isa poja päästis, vaata allolevast videost.