Tesla Model 3.Foto: AP/Scanpix
Tehnika
22. mai 2018, 10:11

AI-AI: Tesla 3 testimine lõppes valusa hinnanguga

Kõigist Elon Muski püüdlustest hoolimata kulgeb tee tulevikuautoni üle kivide ja kändude. Tuntud tarbijaväljaanne Consumer Reports katsetas Muski Tesla Model 3 ja jõudis ausa ning valusa järelduseni: auto pole piisavalt hea, et seda inimestele soovitada.

CNN Tech vahendab, et Model 3-st suurem ja märgatavalt kallim Model S on Consumer Reportsi teatel üks parimaid autosid, mida väljaanne kunagi on testinud. Aga mudel 3-ga on palju kehvemad lood.

Väljaanne ülistas küll selle auto kiirendust, juhitavust ja sõiduulatust. Nende poolest võiks Tesla 3 kenasti konkureerida selliste samasse hinnaklassi kuuluvate autodega nagu Audi A4 ja BMW kolmas seeria. Model 3 kiirendas saja kilomeetrini tunnis vaid 5,3 sekundiga ja testijate hinnangul meenutas auto juhitavus kaheistmelise sportauto Porsche Boxter oma.

Aga hädapidurduse test lõppes auto jaoks hävitava tulemusega. Consumer Reportsi teatel vajas Model 3 100 km/h pealt nullini pidurdamiseks umbes kaks meetrit pikemat maad kui näiteks täisuuruses Ford F-150 kastiauto. Ja endaga sarnaste autodega võrreldes oli Model 3 pidurdusmaa pea seitse meetrit pikem.

„Me ei saa Tesla Model 3 soovitada,“ nentis tuntud väljaanne kokkuvõtteks.