Norra - Alexander RybakFoto: Andres Putting (EBU)
Üritused
10. mai 2018, 10:30

FOTOD JA VIDEOD | Tantsivad robotid, mäeks muunduv laulja ja häbemeni ulatuv dekoltee ehk Eurovisioni teise poolfinaali põnevamad esitused (2)

Eurovisioni teine poolfinaal on ukse ees ning 18 riiki hakkavad loetud tundide pärast võistlema 10 finaalikoha nimel. Kõik tahavad Eurovisionil ju silma paista - mõni lühikese kleidiga, teine aga vägeva lavasõuga. Viskame pilgu peale, kelle esitusi täna õhtul oodata tasub. Kas siis heas või halvas mõttes. 

VIIULIMEES: 2009. aastal Eurovisioni võitnud Alexander Rybak on tagasi, sedapuhku looga „That’s How You Write a Song“. Kui esiti tundub, et Alexander ei tulegi lavale viiuliga, vaid mängib teleekraanile kuvatavat „mänguviiulit“ ning imiteerib laval pillimängu, siis esituse lõpupoole toob ta ka päris viiuli välja, mida ta küll kahjuks elavas esituses mängida ei saa, sest võistluse reeglid seda lihtsalt ei luba. Rybak on ennustustabelites tõusnud esikolmikusse.

Norra - Alexander Rybak Foto: Andres Putting (EBU))
 

LAVATÄIS MASKIDES MANNEKEENE: Rumeenia esindaja on endaga lavale võtnud umbes 20 mannekeeni, kel ees valged maskid. Tuleb tunnistada, et kogu see värk näeb üksjagu kõhe välja. Lauljatar aga ütleb, et maskitatud mannekeenidel on loo sõnumi edastamisel oluline roll. „Depressioonis inimesed varjavad oma tõelist nägu,“ on ta öelnud. Oma pea nabani ulatuva dekoltee ja puusani ronivate kleidilõhikutega näeb lauljatar ise selles kompotis muidugi pisut kentsakas välja.

Rumeenia - The Humans Foto: Andres Putting (EBU))
 

ROBOTID LAVAL: San Marino annab oma lavasõule vürtsi väikeste armsate robotitega, keda on laval kokku neli. Tegu on Nao robotitega ning mine tea, kas siin peitub ka väike vihje? San Marino on praegu ennustustabelites viimasel kohal ning portugali keeles tähendab nao sõna ei. Robotitel on käes erinevate sõnumitega sildid, mida nad rahvale näitavad. Näiteks on seal kirjas „Kas sa abiellud minuga?“, „Ma pole su robot“ ja „Justice for Valentina“.

San Marino - Jessika (feat. Jenifer Brening) Foto: Andres Putting (EBU))
 

KÕIGE KARVASEM ETTEASTE: Siinkohal võidutsevad kindlasti taanlased, sest Taani esindaja Rasmussen – kellel on suur habe ja pikad juuksed – on endaga lavale kaasa võtnud veel neli viikingit (taustalauljat), kellest vaid ühel on lühikesed juuksed. Ülejäänutel on samuti üle õla kiharad, nagu Rasmussenil endal. Habemetega on õnnistatud aga kõiki mehi.

Taani - Rasmussen Foto: Andres Putting (EBU))
 

MÄGI LAVAL: Venemaa esindaja Julia Samoilova kasutab laval samuti projektsiooni, nagu Eestigi, kuid pisut teisel viisil. Julia istub laval suure mäe otsas, millele siis ülevalt projektoriga graafikat kuvatakse. Julia on ratastoolis ning on öelnud, et ta ei taha, et inimesed teda ratastooli pärast haletseksid ning seepärast muundub ta eurolaval mäeks, mis tema tooli varjab. Muide, Venemaa on poolfinaalist edasi pääsenud absoluutselt igal aastal, kuid juttude järgi võib tänavu olla esimene kord, kus neil finaali asja pole. Põhjuseks see, et Julia ei laula inimeste arvates just eriti hästi. Teda toetavad küll taustalauljad, kes suurema osa tööst ära teevad, kuid nõrk esitus on siiski kuulda. Eks näis.

Venemaa - Julia Samoilova Foto: Andres Putting (EBU))
 

KÕIGE LÜHEM KLEIT: Siinkohal läheb võit Austraalia esindajale Jessica Mauboy’le, kes kannab laval lillat sädelevat minikleiti. Et Jessica tantsib laval ja hööritab end üsna hoogsalt, tekib kohati kartus, et ühel hetkel aluspesu välkuma hakkab. Loodame, et seda siiski ei juhtu.

Austraalia - Jessica Mauboy Foto: Andres Putting (EBU))
 

KASTIST VÄLJA: Üks suuremaid lavadekoratsioone on Malta esindajal Christabelle’il. Lavale on paigutatud LED-ekraanidest koosnev „kast“, millel jooksevad erinevad pildid. Oma esituse alguses laulab Christabelle kasti sees ning poole laulu pealt astub sealt välja. Tema asemel astub kasti tantsija.

Malta - Christabelle Foto: Thomas Hanses (EBU))
 

KELMIKAIM PUUSANÕKS: Rootslastele ilmselgelt meeldib eurolaval tantsida. Võitis ju Loreen looga „Euphoria“, kus ta tantsis ning ka mullune esindaja Robin Bengtsson vihtus laval jalga keerutada. Tänavune laulja Benjamin Ingrosso küll end hingetuks ei tantsi, kuid kelmikaid puusanõkse jagub tema esitusse küll.

Rootsi - Benjamin Ingrosso Foto: Thomas Hanses (EBU))
 

SÜGAVAIM DEKOLTEE: Sel aastal ei näe üllatuslikult Eurovisionil eriti palju sügavaid dekolteesid, kuid selle mure lahendab kiiresti Sloveenia lauljatar Lea Sirk, kelle dekoltee ulatub peaaegu häbemeni. Ülejäänud kostüüm on isegi üsna kattev – naisel on seljas must pikkade varrukate ja säärtega kostüüm, kuid natuke annab see siiski kehavõludest aimu, sest paistab läbi (muidugi kui valgus sellele teise nurga alt peale paistab, paistab ka kogu kostüüm korralikult läbi). 

Sloveenia - Lea Sirk Foto: Andres Putting (EBU))
 

HIIGELKLAVER: Ukraina esindaja Melovin on lavale tarinud hiigelklaveri, mida kasutatakse justkui kirstuna. Loo algul tõuseb Melovin zombie’na kirstust ja jalutab sealt mööda treppi alla. Vahepeal laulab ta põrandal ja tipib siis taas mööda astmeid üles. Igal sammul lahvatab tema taga olev trepiaste leekidesse.

Ukraina - Melovin Foto: Thomas Hanses (EBU))