Foto: Raul Vaiksoo
Reisimine
5. mai 2018, 00:01

FILMITURISM EESTIS: kus toimusid sinu lemmikfilmide võtted? (4)

Nukitsamees: Legendid räägivad, kuidas karvased kollid laste kisa saatel mööda Nuiat ringi käisid ja kohalikus sööklas lõunatasid, sest näitlejad elasid seal. (Talinnfilm)

Ükskõik, millises Eesti otsas elada, võib kindel olla, et kodust kiviga visata jääb koht, kus on mõnd eestimaist, vahest isegi väljamaa filmi vändatud. Harjumaa kandis põhjarannikul ja Tartumaa ümbruses Lõuna-Eestis on võtteid olnud muidugi rohkem, aga kui kõik Eesti filmide võttepaigad punaste täpikestena kaardile asetada – nagu arhitekt ja infograafikameister Raul Vaiksoo tegi –, võtab silme eest kirjuks.

Vahel ajavad Vene filmifanatid suurmeistrite jälgi ja käivad kaemas linateoste võttepaiku üle maailma, ka Eestis. Näiteks väisatakse „Stalkeris“ nähtud Rotermanni kvartalit Tallinnas ja „Baskerville'ide koeras“ nähtud Sagadi mõisa Lääne-Virumaal. Mis siis eestlasel viga oma kodumaale tiir peale teha ja vaadata ringi kohtades, kus on filmitud näiteks „Nukitsameest“, „Viimset reliikviat“ või miks mitte ka kultuskomöödiat „Vanad ja kobedad saavad jalad alla“?

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99