Foto: Pixabay
Tehnika
2. mai 2018, 12:54

Facebook toob välja kohtingurakenduse (3)

Facebooki juht Mark Zuckerberg teatas sotsiaalmeedia iga-aastasel arenduskonverentsil F8, et lähitulevikus tullakse välja kohtingurakendusega.

„See saab olema ehedate pikaajaliste suhete loomiseks – mitte lihtsalt üheöösuhete jaoks,“ teatas Zuckerberg CNBC.com'i teatel.

Facebooki kasutajad saavad tulevikus luua oma tutvumisprofiili, mida nende sõbrad ei näe. Ning sotsiaalmeediakanal hakkab vastava profiiliga kasutajaid viima kokku teiste sarnastega, kellega veel sõbrad ei olda.

Selle teate peale kukkusid veebikohtingutega tegeleva Matchi aktsiad 22% ning selle emafirma IAC aktsiad ligi 18%. Kindlasti pakub FB oma tutvumisrakendusega kõva konkurentsi ka näiteks Matchile kuuluvale Tinderile.

Facebooki tutvumisrakendus ühendab inimesi näiteks ühiste huvialade (ühised grupid) ja sagedamini külastatud ürituste põhjal. Kasutajad saavad vahetada tekstisõnumeid, mis käivad väljaspool Facebook Messengeri või WhatsAppi.

Facebook on kuid pidanud maadlema Cambridge Analytica andmelekkeskandaaliga. Zuckerberg nentis konverentsil, et ettevõte pühendub oma kasutajate turvalisusele, aga selle kõrvalt jätkab kindlasti ka sisulist arendustööd.