Foto: Pixabay
Tehnika
26. aprill 2018, 13:34

Ülipopulaarne Gmail läbib uuenduskuuri – millised muudatused meid ootavad? (5)

Hetkeseisuga 1,4 miljardi kasutajaga meiliteenus Gmail pole aastast 2012 eriti palju muutunud. Meiliteenuses on tehtud mõõdukaid muudatusi: näiteks lisatud „undo sent“ ehk kirja tagasivõtmise võimalus, lisatud rohkem mahtu ja vahetatud kirjalisad Drive failide vastu. Ei midagi otseselt revolutsioonilist, kirjutab BroBible.

Kuus aastat hiljem võtab Gmail aga ette põhjaliku uuenduskuuri ja meiliteenuse kasutajaid ootavad mitmed muudatused. Sedakorda – erinevalt toonasest ebaõnnestunud katsest – välimust muuta ei üritata.

Fast Company teatel ootavad tavakasutajaid lähipäevadel uuendused, mis on eeskätt seotud konfidentsiaalsusseade ehk Confidential Mode’iga. Näiteks:

* Gmail hakkab pakkuma võimalust, et saadetud meil kustub teatud aja pärast saaja postkastist. Millal meil ülidiskreetseks muutub, sõltub saatjast.  

* Kirja edasisaatmise saab ära keelata: konfidentsiaalsusseade võimaldab keelata kirja edasisaatmist, kopeerimist või väljatrükkimist.

* Ülidelikaatsed meilid kaheastmelisse autentimisse: väga salajase sisuga kirja saaja peab selle avamiseks sisestama telefonisõnumina saadud koodi.

Veel uusi Gmaili võimalusi: kahtlastest meilidest hakatakse hoiatava välgatusega teada andma, võimalik on määrata meeldetuletus üle aja läinud meilidele vastamiseks, tööd saab teha ka võrguvabas režiimis ja Gmail aitab ise kirjakasti ummistavatest uudiskirjadest lahti saada.