Foto: Tootja
Tehnika
25. aprill 2018, 09:21

Jahimehe unistus: Lada 4×4 sai maastikku sulanduva laigulise värvikuue

Lada 4×4, meie mälestustes pigem tuntud Niva või VAZ 2121-na, on tõeliselt kauamängiv mudel. Tänavu 42-aastaseks saav nelikveoline tähistab sünnipäeva erilise värvikuuega: nüüdsest võib autot tellida ka kamuflaažis.

Niva ehk uue nimega Lada 4×4 Urban on püsinud muutumatuna rohkem kui 40 aastat. Niva nimi läks segastel asjaoludel aastaid tagasi Chevrolet omandusse, ent auto ise on ikka see, mis alati – võimekas nelikveoline, mis oskaja omaniku käes aastaid vastu peab.

„Vana aja maastikumasin” on maasturilaadsete buumi ajal uuesti esile tõusnud ning leidnud fänne kogu Euroopas. Tõenäoliselt on see ka põhjus, miks juba kümme aastat lubatud uus mudeligeneratsioon reaalsuseks saanud ei ole – milleks rikkuda töötavat asja!?

Uue põlvkonna asemel lihvivad venelased olemasolevat: hiljaaegu tuli uudis, et 4×4 hind tõuseb (jälle!) ent sellega koos lisandub värvivalikusse ka maastikku sulanduv kamuflaaž, mis võiks rõõmustada eriti jahimehi ja kaitseväelasi (kui keegi autot Eestisse tooks ...).

Kui BMW jaoks on kamuflaaž miski, mille üle aprillinalja teha – mäletate tänavust maastikukuues X2? – siis venelaste jaoks on tegu täiesti normaalse autovärviga. Ei ole siin mingit naljaheitmist!

Kui palju maksab see maastur Venemaal luksusvarustuses konditsioneeriga ja luksvarustuses ilma selleta (!), kui palju lisab ostusummale varjevärv ja kas millalgi võiks olla oodata ka nn Niva uut põlvkonda, loe edasi Acceleristast.