Tesla Model 3.Foto: Reuters/Scanpix
Tehnika
19. aprill 2018, 09:24

Tesla Model 3 tootmises on paus, ent see ei tähenda tegelikult midagi

Teist korda kahe kuu jooksul on Tesla katkestanud Model 3 tootmise. Seekordne paus kestab neli-viis päeva ning selle käigus timmitakse tootmisliini ja lahendatakse akutehases tekkinud tarneraskused. Elon Musk tõdeb, et mudeli tootmisele on saatuslikuks saanud liigne automatiseeritus.

Bloombergi andmetel on Tesla katkestanud mõneks ajaks Model 3 tootmise, et  akutehase kitsaskohti klaarida ja uuendada tootmisliini. Tegu on planeeritud katkestusega, mis oluliselt ei mõjuta Model 3 tootmisplaane.

Tesla tegevjuht Elon Musk ütles, et Model 3 tootmissegaduste suurimaks murekohaks on liiga kõrge automatiseeritus. Ekspertide arvates on sellised katkestused autotööstuses aga ebatavalised.

Vanad olijad lahendavad sarnaseid probleeme lennult, sest aeg on raha ning liini ei saa seisma panna. Teslal näikse olevat piisavalt nii aega kui raha ning päris kindlasti on sel lojaalseid fänne, kes on nõus oma Model 3 ootama veidikene kauem. Kuulge, paar päeva, mis see siis ära ei ole!

Model 3 kui lakmuspaber

Tesla „rahva-elektriautot” Model 3 on nimetatud ettevõtte ellujäämise lakmuspaberiks. Tootmise käimasaamine loodetud mahus on kriitilise tähtsusega.

Elon Musk on kinnitanud, et praegu liigub Tesla kasumikursil ning tänavu uusi investeeringuid ei vajata. Majandusanalüütikud jäävad Muskiga eri arvamusele. Nagu tavaliselt ...

Kui palju on särtsukaid tootmisliinilt maha veerenud täna esimeses kvartalis ja kuidas vastab see number seatud eesmärgile, mida on teada Model Y krossoveri tulekust ja milliseid alternatiive pakub Korea autotööstus, loe edasi Acceleristast.