Foto: Accelerista
Tehnika
17. aprill 2018, 09:11

Uus Land Cruiser – viib su kohale ning toob tagasi ka

Rohkem kui 60 aastat püsinud Toyota Land Cruiser on üks väheseid allesjäänud tõelisi maastureid. Rõõm lihtsatest asjadest jätkub ka värske mudelipõlvkonnaga: „länkar” on auto, mis viib su kohale ja toob tagasi ka.

Land Cruiser on Toyota kõige kauem vastu pidanud mudel – esimene veeres koosteliinilt maha ja müüki juba aastal 1951 ning sai kiirelt külge tõsise ja vastupidava tööriista maine.

Aja möödudes ja mugavusvarustuse lisandudes aga sai „länkarist“ ka linnadžunglis teatav staatusesümbol. Nüüd on Land Cruiser läbinud mudeliuuenduse ning soovib oma algse identiteedi juurde tagasi pöörduda.

Selleks, et tõestada, et Land Cruiser on mõeldud maastikule ning mitte linnadžunglis poosetamiseks, lennutas Toyota ajakirjanikud Namiibiasse ning pani kokku kolmepäevase üpris pöörase sõiduprogrammi.

Millised on uue Land Cruiseri varustusastmed, mida ütlevad olulisemad numbrid ja miks Land Cruiserit juba 1951. aastast alates ostetakse, seda saab lugeda Acceleristast. Kuidas Land Cruiser kolme päeva jooksul halastamatute ajakirjanike käes vastu pidas ning mida kõike uut ta pakub, saab sealsamas näha videost.