Foto: US Speciality Vehicles
Tehnika
5. aprill 2018, 18:30

KÜLATEEDE KUNINGAS: vaata, millise luksusmaasturi saab poris kündmiseks soetada eriti jõukas maamees (11)

Rahvas räägib, et sõiduautol ja maasturil olla vaid selline vahe: džiibile tuleb traktoriga metsa kaugemale järele sõita. Aga kui sa seal porisel Eestimaa küla- või metsavaheteel kinni oled ja Belarussiga naabrimeest ootad, siis miks mitte oodata mugavalt?

Maxim vahendab, et Ameerikamaal ehitab U.S. Specialty Vehicles erilist Rhino GX luksusmaaturit ja seda on võimalik tellida ka uue viieistmelise Executive Package versioonina.

Kui maamehel on taskus vähemalt umbes 163 000 eurot, siis võib ta edaspidi kaunis mugavalt porisse kinnijäänuna traktorit oodata: autol on nahksed soojenduse ja jalatugedega luksusistmed, eksootilisest puidust, nahast ja kroomist interjöör. Lisaks veel 40-tolline teler satelliitkanalitega, võimas Alpina audiosüsteem ja hiiglaslik katuseluuk. Kõige selle vooluga varustamiseks on autol kaks generaatorit.

Foto: US Speciality Vehicles

Aga võib juhtuda, et sa ei peagi jääma külateele telerit vaadates naabrimeest ootama, sest kui rehvide pidamise osas on traktoril kindlasti eelised, siis mootori ja raami osas mitte tingimata. Rhino on ehitatud Ford F-450 Super Duty pikapi šassiile ja sel on kas 6,8-liitrine Powerstroke’i V-8 turbodiisel- või 6,8-liitrine V-10 gaasimootor. Võimsad väikeveokiteljed viivad ratastele jõu viiekäigulise automaatkäigukasti kaudu. Äkki kutsutakse hoopis seda autot traktoreid mudast välja tõmbama?

Nali naljaks, aga Eestimaa külavaheteed on praegu paljudes kohtades kaunis õudses seisukorras ja võimsad neliveolised sõidukid maal kõrges hinnas. Ehkki kindlasti ei rutta just paljud maal elavad inimesed ostma maasturit, mille hinnad algavad 163 000 eurost ja mis lisaks tuleb ookeani tagant tellida. Kuid unistada ei keela ju keegi.