Foto: PantherMedia/Scanpix
Tehnika
29. märts 2018, 14:33

MIDA P****T!? Microsoft keelab Skype’is ja meilides vandumise ning alastipildid? (6)

Microsoft teatas oma klientidele, et edaspidi võib vandumine või alastipiltide jagamine skaibis, e-mailides või isegi Office’i dokumentides tuua kaasa kasutajakonto kustutamise ja hulga ebamugavust.

The Register märgib, et 1. mail jõustuvad Microsofti uued kasutajatingimused, milles üks uus oluline punkt, eesti keeles midagi järgnevat:

„Palume mitte avalikult esitada või kasutada Teenuseid selleks, et jagada sobimatut sisu või materjale (mis sisaldavad näiteks alastust, loomalikkust, pornograafiat, solvavat kõne, pildilist vägivalda või kriminaalset tegevust). Nende Tingimuste rikkumisel võime lõpetada teile Teenuste pakkumise või sulgeda teie Microsofti kasutajakonto. Võime ka blokeerida suhtluse (näiteks e-mail, failide jagamine või tekstisõnumid) enda teenuste kaudu, et tagada Tingimuste täitmist, või eemaldada teie sisu või keelduda selle avaldamisest /.../“

Microsoft on ka avaldanud nimekirja teenustest, millele täpsustatud kasutajatingimused kehtima hakkavad: Skype, Windows Live Mail, Office 365, Bing, Cortana, OneDrive.com, OneDrive, OneNote.com, Outlook.com.

The Register uuris Microsoftilt, kas tingimuste muutmise eesmärk on lõpetada inimeste vandumine Skype’is või Wordi failides. Vastusest võib välja lugeda, et ettevõte tahab luua rohkem „läbipaistvust selles, kuidas reageeritakse klientide teadetele sobimatu avaliku sisu kohta“. Ehk teisisõnu: Microsofti kliendid saavad edaspidi võimaluse pealekaebamiseks ja ettevõte võtab endale õiguse ropumate kodanike suu vähemalt oma internetikanalites kinni panna.