Foto: Tootja
Tehnika
29. märts 2018, 09:38

Auhinnasadu jätkub: Volvo XC60 valiti tänavuseks maailma aasta autoks (1)

Rootsi autotootja ei jõua veel ühest peost toibuda, kui juba tuleb hakata uut võitu tähistama: äsja valiti New Yorgi autonäitusel maailma aasta autot. Tänavu pälvis selle tiitli Volvo XC60 keskklassi maastur.

Ilmselt kirjutatakse aastanumber 2018 Volvo ajalukku kuldsete tähtedega: üksteise järel on tulnud mitu väärikat tiitlit, mida aastaid on oodatud. Kui paar nädalat tagasi pärjati Volvo XC40 nunnumaastur Euroopa aasta auto tiitliga, siis sel nädalal valiti Volvo XC60 maailma aasta autoks.

Sarnaselt COTY auhinnale on WCOTY Volvo jaoks esimene kõigi osalemisaastate jooksul. Nüüd on jää murdunud ning nagu paisu tagant pääsevad kõik tunnustused valla:

„Olen tõeliselt rahul, et meie investeeringud on vilja kandnud,” ütles Volvo Cars tegevjuht Håkan Samuelsson auhinda vastu võttes.

„Me oleme vastu pidanud kõvas konkurentsis, kuid see auhind näitab, et XC60 on täpselt õige kombinatsioon disainist, ühenduvusest ja turvalisusest, mida hindavad kasutajad üle kogu maailma.”

Kuidas läks XC60-l Euro NCAP testides, millised on masina juhiabisüsteemid ja kuidas arvustas masinat testsõitja, loe edasi Acceleristast.