Krüptoraha bitcoin.Foto: Reuters/Scanpix
Eesti uudised
28. märts 2018, 13:30

Krüpto-Eestit tabas veider nime kloonimise juhtum (6)

Eestis loodi läinud aastal kaks krüptorahandusega seotud ettevõtmist, mis mõlemad kannavad nime Eesty - ühe taga on jaapanlased ja Eesti riigi toetus suhtlusvõrgustikus, teise eestvedajaid on aga seni seostatud pigem kahtlaste äridega. 

Eesty nime kasutava teise ettevõtmisega pole aga kõik sugugi nii klaar: nimelt aitab MTÜ Arcallia loodav virtuaalplatvorm leida leiutajatel investoreid ning platvormil on oma krüptovaluuta Eesty Coin, kirjutab Äripäev.

Teise Eesty tagant leiame negatiivset kuulsust kogunud Veiko Huuse ja Annika Urmi: esimene on olnud seotud lugematute püramiidskeemidega, Urmi aga on meedias tituleeritud "staarid rahast ilma jätnud süüdimatuks raamatupidajaks".

Huuse enda sõnul kutsus Eesti Leiutajate Liidu juhatuse liige Kalle Köömnemägi ta Eesty projekti juurde ligi kaks aastat tagasi, et ta tegeleks selle müügipoolega ja tutvustaks platvormi globaalselt.

Ta selgitas, et Eesty Coin on Arcallia platvormil kasutatav krüptoraha ja keskkond ise on mõeldud leiutajatele, kes saavad seal esitada oma ideid, toote prototüüpe, uusi tehnoloogiaid.