Foto: PantherMedia/Scanpix
Reisimine
27. märts 2018, 16:33

Euroopa turismimekad on tulnud välja ideedega, mis pahandavad nii kohalikke kui turiste

Kuna Türgit ja Egiptust peetakse vähem turvalisemaks kui varem, suundub üha rohkem turiste Hispaaniasse, Itaaliasse ja Horvaatiasse. Lisaks võib leida nendesse sihtkohtadesse üsnagi rohkelt odavaid lennupileteid.

Et üha suureneva turistihulgaga hakkama saada, on näiteks Veneetsia, Barcelona ja Dubrovnik alustanud erinevate kampaaniatega. Kahjuks ei ole nendega päriselt rahul ei kohalikud ega ka turistid.

Päeval, mil Dubrovniku rannikul maabub kruiisilaev, saabuvad ühekorraga linna tuhanded turistid. Niisiis plaanib linn aasta lõpuks luua äpi, mida kasutades saab inimene teada, kus teedel ja vaatamisväärsuste juures on parasjagu palju rahvast. Ühtlasi suunab äpp külastajate muude vähemtuntud vaatamisväärsuste juurde. Ka Barcelona töötab selle nimel, et luua plaani, kuidas meelitada turiste eemale Sagrada Familiast ja La Ramblast.

Samuti annavad nii mõnedki reisibürood oma panuse, et turiste mitte rohkem tuua. Näiteks Hiina suurim reisibüroo analüüsib andmeid ning kui selgub, et kliendile soovitud ajal eelistatud linnas on liiga palju inimesi, siis soovitatakse muud sihtkohta.