Tolmuimeja on kodus hädavajalik, aga millist siis poest valida? Anname nõu! Foto: Pixabay.com
Tehnika
18. aprill 2019, 11:05

Anname nõu, kuidas valida tolmuimejat

Nipiraamat uuris tehnikapoe Expert turundusjuhilt Joonas Kullilt, mille järgi valida tolmuimejat. Loe ja saa teada, kuidas otsus kergemaks muuta.

Kui suurt pinda on vaja puhastada? Kui su kodu on kuni 50 m2, sobib sulle ka varstolmuimeja. Nii pääsed tülikast toitejuhtmest ja mahud paremini tolmu imema kitsastesse kohtadesse. Olenevalt hinnaklassist peab varstolmuimejate aku vastu 25 minutit kuni üks tund. Kui sinu kodu on suurem, on kindel valik klassikaline tolmukoti või konteineriga tolmuimeja.

Kas tahad säästa keskkonda? Konteinertolmuimejad on kõige loodussõbralikumad. Need tolmuimejad vajavad küll elektrivõrku ühendamist, aga koguvad mustuse tolmukoti asemel konteinerisse, mida pead puhastama. Selline masin võimaldab sulle ka tolmukottide arvelt säästu.

Kas hindad mugavust? Kui sul on raske leida koristamise jaoks aega, aga soovid siiski, et kodu oleks puhas, kaalu robottolmuimejat. See kallis masin teeb kogu töö sinu eest ära ja seda isegi siis, kui sind ennast kodus ei ole. Ainus vaev on asjade roboti eest ära tõstmine.

Kas sind häirib müra? Osa tolmuimejatest on vaiksemad kui teised. Kui sind häirib lärm, siis uuri kindlasti, millise võimsuse ja häälega tolmuimeja on.