Muuda kodu müümine eriti lihtsaks ja kiireks!Foto: rawpixel.com / Pexels
Kinnisvara
15. veebruar 2021, 08:34

Maakler soovitab, kuidas kiirendada kodu müüki

Lihtsaid, kuid olulisi nippe kodu müügi ettevalmistamiseks jagab Siim Serka, Uus Maa kinnisvarabüroo kutseline maakler.

Iga detail olgu korras
Vaata kodu kriitilise pilguga üle. Paigalda viimased põrandaliistud, vaheta välja kulunud köögikapinupud, liimi üle äärest narmendav tapeediriba või pane hoopis uus. Hea üldmulje annavad värskelt neutraalsetes toonides värvitud seinad. Väikesed remonditööd, mis pole rahaliselt väga kallid, annavad kodule värske ilme ja teevad müümise lihtsamaks.

Korrasta lambid ja elektriseadmed
Vaata, et igas valgustis oleks töötav pirn. Samuti peaksid töökorras olema kõik korteris olevad sisseehitatud elektriseadmed, näiteks kubu, ventilaatorid, lülititest ja pistikutest rääkimata.

Paki ebavajalik kokku
Aja jooksul tekib elamisse palju asju, mida iga päev ei kasuta. Need võiks juba varakult ära pakkida. Ostuhuviline paigutab mõttes juba riiulitesse ja kappidesse oma esemeid. Talle on lihtsam, kui vanad asjad on eest ära pandud. Peale selle tundub ruum, kus pole liiga palju asju, avaram.

Tee suurpuhastus
Enne müüki võta ette kapitaalne koristus. Muu hulgas käi vannitoas ja köögis üle kõik vuugivahed, et eemaldada katlakivi ja muud setted. Kindlasti pese puhtaks aknad.

Dokumentatsioon korda
Vaata kriitilise pilguga üle kinnisvara dokumentatsioon. Ümberehituste puhul tuleks veenduda nende seaduslikkuses ja vajadusel hankida load. Kasutuses korstnad peaks olema puhastanud litsentseeritud korstnapühkija. Samuti vajavad kütteseadmed nagu gaasikatlad regulaarset hooldust ja kontrolli. Kõik sellised toimingud peaksid olema tehtud ja sellekohased paberid korras olema.

Ülevaade kuludest
Kogu kokku paari viimase aasta kommunaalkulude arved, et neid ostuhuvilisele näidata. Hea, kui oskaksid ka kõiki kuluridu lahti seletada, näiteks mida sisaldab remondifond ja kui pikaks ajaks on see määratud.

Tea oma kinnisvara häid külgi
Mõtle läbi oma kinnisvara head küljed, mis müügihinda tõstavad, näiteks õhtupäike rõdul või terrassil. Näita oma kodu ostuhuvilisele just sel ajal, et emotsioone maksimaalselt edasi anda.