Amazon Alexa assistendiga Echo Dot nutikõlar. Foto: Tootja
Tehnika
8. märts 2018, 12:31

Amazon hädas: nutiassistent šokeeris inimesi õõvastava naeruga (7)

E-kaubanduse hiid Amazon võttis äsja omaks, et mõned firma Alexa-nimelised nutiassistendid on kogemata õppinud selgeks uue inimestes kõhedust tekitava oskuse: juhuslikelt hetkedel ja igasuguse hoiatuseta paisatakse kõlaritesse õõvastavat robotlikku naeru.

The Verge’i teatel hakkas hiljuti foorumitesse ja sotsiaalmeediasse laekuma ohtralt teateid sellest, et inimestel on ehmatav probleem nutikõlaritega. „Istusime emaga elutoas ja kumbki meist ei öelnud sõnakestki, kui meie Alexal süttisid tuled ja ta naeris ilma mingi põhjuseta,“ kirjutas sotsiaalmeedias Taylor. „Ta ei öelnud midagi, lihtsalt naeris.“

 „Olin köögis ja Alexa otsustas juhuslikult naerda,“ kirjutas teine nutiassistendi omanik. „Hirmutas mind nahast välja. Arvasin, et laps naerab mul selja taga.“

„Lamasin voodis ja hakkasin magama jääma, kui Alexa lasi mu nutikõlarite kaudu kuuldavale väga valju ja õõvastava naerupurske ... on üsna tõenäoline, et mind mõrvatakse täna öösel,“ tegi keegi kodanik musta huumorit.

Nii mõnedki inimesed said naerupurtsatuse peale korralikult ehmuda, sest olid sel hetkel ihuüksi kodus. Paljud reageerisid ehmatusele sellega, et lülitasid nutiassistendi välja.

Amazon ei vastanud kohe meedia päringutele selle kummastava häire põhjuste kohta, kuid asus silmapilkselt lahendust otsima. Pole just mõistlik inimesi surmani ära hirmutada, kui tahad, et teisedki magamistuppa sinu toodetava seadeldise hangiksid.

„Oleme sellest teadlikud ja tegeleme probleemi lahendamisega,“ teatas Amazon mõningase viivitusega The Verge’ile. Veidi hiljem andis ettevõte teada, et probleemi põhjus on leitud: väidetavalt tekkisid naerupursked üksikutel kordadel ja seepärast, et kõlar kuulis enda meelest käsklust „Alexa, laugh“ ehk „Alexa, naera“. Amazon asendab käskluse lausega „Alexa, can you laugh“ ehk küsimusega, kas nutiassistent naerda oskab.

Aga allolevast videost paistab Alexa kohta ka seda, et elektriarvele ei pruugi väga kasulik olla, kui sul on kodus lampi süütama seadistatud nutiassistent ja käskluste andmise oskusega nutipapagoi.