Foto: Accelerista
Tehnika
6. märts 2018, 09:22

SUUR EKSPERIMENT: uue Nissan Leafi elektriautoga Tallinnast Genfi, autonäitusele – kas see on võimalik?

Uus Nissan Leafi elektriauto, kaks kartmatut ajakirjanikku, 4000 kilomeetrit edasi-tagasi, viis riiki, üldised miinuskraadid ja lumesadu ning tükk teadmatust, kus ja mismoodi autot laadida saab – Accelerista alustas 3. märtsil pöörast eksperimenti, eesmärgiga jõuda särtsukaga autonäitusele Genfi.

Muutuv maailm armastab pööraseid ideid, ja inimesi, kes julgeksid neid ellu viia. Tänavu Genfis 88. korda toimuva autonäituse külastamine pole iseenesest midagi erilist, seal käivad kõik endast lugupidavad autoajakirjanikud.

Meie otsustasime minna Genfi autoga, mis samuti pole teab mis eriline mõte, erinevate autodega on Šveitsi näitusele mindud ennegi ja kohale jõutud kenasti. Kui aga lisada auto ette sõna „elekter” ning ilmakaardile peotäis ootamatuid külmakraade ja lumetorme üle Euroopa, hakkab asi kiskuma põnevaks.

Millal jõuame Genfi?

Seadsime eesmärgiks jõuda Genfi esimesel pressipäeval ehk 6. märtsil. Kui esialgu plaanisime teekonda Tallinnast alustada 4. märtsil, sai ruttu selgeks, et nii me kaugele ei sõua. Nii astusimegi 3. märtsi õhtul Stockholmi viiva reisilaeva Victoria pardale ja alustasime oma hullumeelset eksperimenti päev plaanitust varem.

Täna on 5. märts, sõidetud on Tallinnast alates täpselt 800 km, oleme kohe-kohe Taani-Saksamaa piiril. Umbes kolmandik teekonnast Šveitsi on läbitud ning elu tundub siiani veel päris lill. On selge, et homme hommikuks me Genfi näitusele ei jõua, tõenäolisem, et Šveits saab võetud 6. märtsi õhtul või ööl vastu 7. märtsi.

Aga see kõik polegi oluline, sest protsess – elektriautoga läbi viie Euroopa riigi – on olnud nauditav, mitmekesine ja põnev.

Hoia silm peal ja ela kaasa!

Jooksvalt saab silma toimuval peal hoida ja Uku Tamperele ning Ylle Rajasaarele kaasa elada Accelerista Instagramis ja Facebookis ja Autohullu päevaraamatus, kuhu Uku ka aeg-ajalt postitab emotsionaalsemaid hetki toimuvast.