Langeta kaalu tehes mõnusaid tegevusi!Foto: Pixabay
Nipid
11. jaanuar 2019, 10:35

Erik Orgu soovitab: anna kaloritele tuld salatrenniga!

Kaloritele on tuld võimalik anda ka teadlikult trenni tegemata. Lisa need 5 tegevust oma päevaplaani, et paremasse vormi saada.

1. Korista sageli ja hoogsalt. Umbes tunniajalise koristamisega on võimalik kulutada vähemalt 300 kalorit. Muidugi eeldusel, et koristamine on pausideta. Ole koristades põhjalik – pühi puhtaks kõik kõrgemad ja madalamad kapipealsed, sest sirutamine ja seejärel kükitamine nõuab ekstra pingutust.

2. Mängi lemmikloomaga. Kui sul on kodus lemmikloom, mängi temaga hoogsalt, ja saad samuti salatrenni tehtud. Viska koerale palli või meelita kassi mõne mänguasjaga mööda tube. Tundke koos liikumisest rõõmu, sest see vallandab ka õnnehormooni serotoniini! Nii saad hea enesetunde ja põletad kaloreid.

3. Võta toidupoes korv, mitte käru. See on imelihtne nipp – võta käru asemel korv! Kui sul on suuremad ostud plaanis, võta kaks korvi. Peale poes jalutamise annab keskmine toidukorv piisavalt koormust, et seda saaks trenniks nimetada. Kui toidukorv või korvid raskeks lähevad ja neid tõstma pead, ära tee järske liigutusi, hoia alati sirget rühti ja kõhulihased pinges.

4. Mine lapsega koos õue. Ära lase lapsel mitu korda paluda, et temaga õue tuleksid. Väljas leiad alati mõne aktiivse tegevuse, olgu see siis jalutuskäik või onniehitamine. Juhul kui laps istub passiivselt ekraani taga, haara ise initsiatiiv. Aktiivselt koos veedetud aeg loob ka lähedasemad peresuhted.

5. Tegutse aias, roogi lund. Iga aednik teab, kui füüsiliselt väljakutsuv võib olla üks päev aiatöid. Kevade saabudes on palju kükitamist, kummardamist, kaevamist ja rehitsemist. Jälgi, et mõlemad kehapooled saaksid võrdselt koormust. Näiteks tõsta ämbrit vaheldumisi mõlema käega. Kindlasti jälgi, et raskeid asju tõstes ja maha pannes teed seda kükitades sirge seljaga. Nii ei koorma sa liigselt oma selga, samas treenid tuhara- ja reielihaseid. Talvisel ajal roogi majaesine lumest piinlikult puhtaks.