Tesla Semi.Foto: Reuters/Scanpix
Tehnika
23. veebruar 2018, 15:47

VIDEO | Vaata, kuidas Tesla elektrirekka kummi põletab (12)

On raske uskuda, et üks veoauto võib kiirendada nullist sajani viie sekundiga. Aga täpselt seda Tesla elektrirekka Semi teeb. Nii et kummijäljed taga.

Tesla praegustest ambitsioonikatest projektidest on Semi ilmselt kõige suurema ulatusega, märgib Men’s Health. Seda just sõiduulatuse koha pealt: akudel töötav raskeveok peaks kiirteel täiskoormaga läbima 500 miili ehk 805 km.

Sama ebatraditsioonilised nagu on Semi aerodünaamiline kujundus ja juhi koht kabiini keskel, on ka selle nullemissiooniga jõuallikas. Ning ka kiirendusvõime.

Allolevast amatöörvideost näeme Tesla Semi prototüüpi tänaval liiklemas. Nagu teisedki Teslad, liigub ka see sisuliselt täiesti vaikselt. Üllatushetk on see, kui juht vajutab gaasi põhja, hiiglaslik veok põrutab noolekiirusel minema ja jätab asfaldile rehvijäljed.

Tesla teatel läheb ilma järelhaagiseta Semi nullist sajani viie sekundiga. Kui masin on täislastis ehk veab järel 36,3 tonni, siis kulub selliseks kiirenduseks 20 sekundit. Video tundub Tesla väiteid edukalt tõestavat.

Kui need masinad kunagi Eesti teedele jõuavad, siis jääb Tallinna-Tartu trassil rekkade sabas loksumine loodetavasti ära.