Tähista Eesti Vabariigi sünnipäeva suurelt! Foto: Laura Verte
Uudised
22. veebruar 2018, 09:07

EV100! Pidupäevaks valmis

Veel jõuab teha viimased ettevalmistused Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistamiseks. Olgu selleks toidukraami ostmine peolauale või äratuskella sättimine ajaks, et lipuheiskamist vaadata. Oma tegemiste planeermiseks on hea teada järgmist.

Reede, 23. veebruar

Ole valmis ummikuteks. Reede, 23.veebruar on lühendatud tööpäev. Ole valmis, et liiklusummikud algavad tavapärasest varem. Samuti on poes palju viimasehetke ostlejaid.

Valmista ette peolaud. Kui ootad laupäeval külalisi, siis kata juba päev varem laud ära. Nii saad rahulikult paraadi vaadata ja süüa valmistada.

Varajane äratus. Lipu heiskamine toimub päiksetõusul kell 7.33. Arvesta sellega kui tahad kohapeale minna.

Laupäev, 24. veebruar

Lipuheiskamised erinevates linnades kell 7.33. Lipuheiskamist saab vaadata Tallinnas Toompeal, Narvas Hermanni kindluses, Pärnus Rüütli platsil ja Tartus tähetorni juures.

Peaministri kõne Tallinnas Vabaduse väljakul kell 9.00.  Vabadussõja võidusamba juurde asetatakse lilled ja kõnega esineb peaminister Jüri Ratas.

Kaitseväe paraad algab kell 11.00. Alates kella 12.00st on Vabaduse väljakul sõjamasinate näitus. 

Tartus

Kaitseliidu rivistus kell 9.15  Kalevipoja kuju juures

Liputseremoonia kell 10.00.  Tähetorni juures toimub lipuaustamise traditsiooniline tseremoonia, kus kõnelevad teiste hulgas Tiit Pruuli ja Mikä Keränen.

Jumalateenistus Jaani kirikus kell 11.15.

Presidendi vastuvõtt kell 18.30.  President Kersti Kaljulaidi ja tema abikaasa vabariigi aastapäeva vastuvõtt ja kontsert-etendus  toimub see aasta Eesti Rahva Muuseumis