Foto: Foto: www.sujuvalt.eu
Tee ise
16. veebruar 2018, 21:49

Nii maitsev! Quiche kitsejuustu ja ubadega

Pühapäeva hommik. Näljased ootavad. Mida teha? Argipäevane munapuder ei lähe mitte, sest kokk tahab ju ka vaheldust! Laura blogist Sujuvalt jagab hüva nõu ja veel paremat retsepti. 

Vaatasin paar minutit tühjal pilgul köögisahtlisse ja külmikusse. Need on pungil täis üht ja teist ja kolmandat. Eks siis neist tulebki midagi kokku keerata!


Quiche on mulle alati meeldinud. Näiteks Lyon'is võtan alati kitsejuustu ja sibulaga quiche'i, mis on nii maitsekas ja kergelt magus. Arvan, et põhjus selle sügava piruka armastuse vastu võib olla juustus, mida täidises ohtralt on. Kodus quiche'i tehes on hea ära kasutada kõik juustujupid, mis kapis söömist ootavad.

Seekord on üllatuskomponendiks oad. Mida aeg edasi seda rohkem ma neid tarbin, kardan, et varsti on mul oad igal toidukorral esindatud. Põhja juures kasutasin odra- ja täistera nisujahu, mida ma kasutan üldjuhul iga koogi ja piruka põhja juures. Ghee asemel, mis on maitselt kergelt magus, võib loomulikult kasutada ka tavalist võid. Täidiseks hapukad päikesekuivatatud tomatid, värske porrulauk ja oad salsakastmega. Kaerakoore-munasegu ja juustuports otsa ja ahju. Tulemuseks ongi üks mõnusalt kreemine Prantsuse pirukas with a twist! 

Mida vaja?
Tainas:
150 g odra- ja täistera nisujahu
100 g gheed
näpuotsatäis soola
Täidis:
1 paprika
1/3 porrulauku
5-6 päikesekuivatatud tomatit
3 muna
1 pk (kaera)koort
100 g riivjuustu
1 pk kitsejuustu
1 pk punaseid ubasid
tomatipastat ja/või salsa kastet
soola, pipart

Kuidas teha?
Sega taina jaoks komponendid kokku ja suru vormi põhjale. Pane 10-15 minutiks ahju 175 kraadi juures.
Kuumuta pannil võis tükeldatud porru ja paprika. Tükelda tomatid. Vahusta munad, lisa koor, sool-pipar. Suru kahvliga oad puruks ja sega paar lusikat tomatipastat hulka. Lisa munasegule.
Laota quiche'i põhjale porru-paprika, päikesekuivatatud tomatitükid, riivjuust, tükeldatud kitsejuust ja muna-oasegu. Pista uuesti ahju kuni quiche on pealt kuldpruun. Kõrvale paku värsket salatit.
Ingredients

Vaata blogi lähemalt SIIT.