Foto: Kuvatõmmis / YouTube / Emojipedia
Tehnika
8. veebruar 2018, 10:04

Telefonid valmis panna: vaata, millised 157 uut emotikoni tänavu ilmuvad (2)

Unicode Consortium teatas kolmapäeval, et valminud on korralik ports uusi emotikone ja need jõuavad nutitelefonidesse tänavu teisel poolaastal.

USA Today teatel võib ooteaeg tunduda liiga pikk, aga loodetavasti on lohutuseks see, et saabumas on näiteks uued soengud nii meestele kui naistele (sh punapea ja kiilakas), erinevad nahatoonid ning erinevast soost superkangelased.

Kui see ei lohuta, siis ehk näiteks rõngassai, tassikook või kaisukaru? Või mõni uus emotikon, nagu näiteks känguru, merivähk või laama? Või siis kasvõi „juhm nägu“ või „pidutsemise nägu“?

Foto: unicode.org

Emojipedia on pannud kokku video, kus saab heita pilgu peale kõigile tulevastele emotikonidele:

Miks aga läheb uute emotikonide ilmumisega nii kaua aega, kui need on juba valmis? Põhjus on selles, et arvutihiiud nagu Apple, Google ja Microsoft peavad need koodijupikesed nüüd integreerima oma tarkvarasse ja seda nii, et need töötaksid ühtmoodi erinevates seadetes, platvormidel ja veebisaitidel. 

Need kolm nimetatud ettevõtet on muide ülalviidatud konsortsiumi hääleõiguslikud täisliikmed.

157 uut emotikonid on osa Unicode’i uuendatud versioonist, mida kõik operatsioonisüsteemid ja veebisaidid kasutavad tähtede ja sümbolite kuvamiseks.

Unicode 11.0 ilmub juunis. Konsortsiumi teatel hakkavad uued pildikesed aga ilmuma telefonidesse augustis ja septembris. Nii Apple kui Google annavad reeglina uue versiooni iOSist ja Androidist välja sügisel ja ilmselt siis me näiteks sääse emotikoni kasutama hakata saamegi.