Foto: Tootja
Tehnika
29. jaanuar 2018, 11:52

Elon Musk müüs ööpäevaga kahe miljoni dollari eest leegiheitjaid (2)

Elon Muski idufirma The Boring Company (Eestis kannaks see ilmselt nime OÜ Igav – toim) on ametlikult müüki paisanud oma leegiheitja. Lõkendav seadeldis maksab Teslarati teatel 500 dollarit ehk 403 eurot ja seda on võimalik ette tellida.

Boring Co. leegiheitjat peeti algul naljaks. Nimelt teatas Elon Musk detsembris Twitteris, et kui tal õnnestub müüa 50 000 Boring Company mütsi, siis hakkab firma müüma ka leegiheitjaid. Ent Muski tegemistele iseloomulikult osutus nali tõeks.

Esimene märk sellest, et leegiheitja jutt on tõsi, tuli lõppeval kuul, kui muusik D.A. Wallach seda tulist seadeldist oma Instagrami kontol demonstreeris. End siiski usuti ka pärast seda, et Wallachi „mänguasi“ on ainueksemplar.

Kuid tuleb välja, et neid on veel 20 000. Boring Co müüb neid 500 dollariga ja juurde saab tellida kõvasti ülehinnatud tulekustuti – see maksab veel 30 dollarit ehk 24 eurot.

Leegiheitja näib olevat kummardus filmile „Spaceballs“ („Kosmosekerad“), mille suur fänn Musk teadaolevalt on. Selles filmis demonstreerib „Tähesõdade“ Yodat parodeeriv tegelane Yogurt mitmeid „Kosmosekerade“ teemalisi vidinaid, teiste hulgas ka leegiheitjat.

Ärimagnaat ja leiutaja kinnitas nädalavahetusel Twitteris, et 4000 Boring Co. leegiheitjat on juba müüdud. See tähendab, et vähem kui 24 tunniga õnnestus Muskil müüa internetis neid kahe miljoni dollari ehk 1,61 miljoni euro eest.

Paanikas lapsevanematele teadmiseks – Muski kinnitusel on see leegiheitja siiski pigem mänguasi kui relv ja paiskab leeke vaid üsna lühikese maa peale.