Foto: Fotod: Priit Grepp/Kodukiri
Uudised
26. jaanuar 2018, 12:28

Vaata pilte! Selgus rahva lemmikkodu

21-aastase ajalooga kodukonkursi Aasta Kodu rahvažürii valis oma lemmikuks Kirsti Salehi korteri Tartus, 19. sajandi lõpu majas, kus kohtuvad vanad ja tänapäevased sisustusmeeleolud. 

Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula sõnul osales Aasta Kodu rahvažüriis ligi 4000 hääletajat. „Neile meeldis, kuidas ajalooga korteris oli loodud avarust ja valgust, samas olid esil väljapuhastatud puit ja juugendmustriga tapeedid. Ajalooga materjali ja siledate kaasaegsete pindade kokkusobitamine on Eestis praegu väga armastatud,“ ütes Pajula. Lisades, et enne renoveerimist oli tegu äärmiselt nigelas seisukorras korteriga, mis praktilselt uuele elule aidati.    

Aasta Kodu žürii liikme, K-rauta sisekujundaja Merike Hirvoja sõnul on saanud juba omamoodi traditsiooniks, et rahvalemmiku tiitli pälvib romantilises võtmes kujundatud kodu. “Põhjamaa inimestena hindame soojust, hubasust ja mõnusat valgust kõrgelt, sest kodust välja astudes tikub sellest kõigest vajaka jääma,” lausus Hirvoja. “Lemmikuks valitud kodu südameks on klassikaline avatud planeeringuga köök, skandinaavialikust eluruumist jääb hele ja maalähedane üldmulje. Väikeses puitmajas asuvale elamisele annab omaette väärtuse suur rõdu,” lisas Hirvoja. 

Internetihääletusel selgunud Rahva Lemmiku preemia 650 eurot on kingitus konkursi peatoetajalt – K-rauta kaupluseketilt.

Sisustus- ja aiandusajakiri Kodukiri korraldab Aasta Kodu konkurssi juba 21. korda. Seekord osales üle 50 kodu ja aia üle Eesti. Aasta Kodu pidulik lõpuüritus toimub 1. veebruaril.  

Konkurssi toetavad: K-rauta, kes annab välja ka Aasta Kodu peaauhinda 3200 eurot, Seesam Insurance, Arens, ProKapital, Värvikeskus, Hektor Light, Geberit, Kodusalong, Ryobi, AEG Powertools, Riviera Maison, Hortes, Gardena ja Astellaria Reisibüroo.

Foto: Fotod: Priit Grepp/Kodukiri
Foto: Fotod: Priit Grepp/Kodukiri
Foto: Fotod: Priit Grepp/Kodukiri
Foto: Fotod: Priit Grepp/Kodukiri