Foto: YouTube / Hagerty
Tehnika
26. jaanuar 2018, 13:26

Hüljatud garaaž paljastas miljonite eest uunikumautosid (1)

Hagerty autokanali Barn Find Hunter ehk küünidest-kuuridest vingeid unarusse jäetud autosid otsiv Tom Cotter sattus USA Põhja-Carolina osariigis tõelise pärli otsa. Hüljatud garaažis seisis pea 30 aastat puutumatult kaks 1960-ndatest pärinevat klassikalist autot, mille väärtust mõõdetakse miljonites dollarites.

Allolevas videos satub Cotter vanade aiatööriistade ja muruniidukite vahele maetud autokollektsiooni peale. Kokku paistab väärt masinaid Popularmechanicsi teatel olevat viis: kolmanda seeria E30 generatsiooni BMW, Morgan, Triumph ja – viimaks, aga mitte sugugi vähemtähtsana – originaalkonditsioonis Shelby Cobra 427 pluss Ferrari 275 GTB.

Autod olid tolmukihi all vedelenud aastast 1991. Omanik parkis nad garaaži pärast seda, kui tema usaldatud automehhaanik mootorrattaõnnetuses hukkus. Uue remondimehe otsimise asemel otsustas mees lihtsalt lõpetada nende autodega sõitmise.

Kõik autod paistavad olevat laitmatus seisukorras, kui mõned rotipesad välja arvata. Õlid-vedelikud vahetada, uued rehvid paigaldada ja ongi viimase peal seisukord käes.

Nii Shelby kui Ferrari selliseid versioone müüakse oksjonitel mitme miljoni dollariga ja kui vaadata selle paari originaalseisukorda, siis võib olla kindel, et ka nende eest saab mitmekordse seitsmekohalise numbri.