Video: Miaopai
Tehnika
24. jaanuar 2018, 12:36

VIDEO | ÜLIOHTLIK „KULLAPROOV“: iPhone’i aku hammustamine lõppes plahvatusega (2)

Hiina elektroonikapoes otsustas üks meesterahvas teha nutitelefoni akule omaenda lakmustesti ja seda hammustada. Aku purunes ja tekitas väikse plahvatuse, vahendab The Verge.

Vahejuhtumi salvestas poe turvakaamera ja see laeti kiirelt üles Hiina videojagamisplatvormi Miaopai. Plahvatuse videot on juba vaadatud enam kui 4,69 miljonit korda.

Taiwan Newsi teatel läks mees 19. jaanuaril poodi oma iPhone’i akut vahetama. Mees uuris akut lähemalt ja tahtis siis seda hammustades saada selgust, kas aku on ikka ehtne. Seepeale too plahvataski.

Hoolimata sellest, et plahvatus toimus mehe näost mõne sentimeetri kaugusel ja teiste poeklientide vahetus läheduses, ei saanud teadaolevalt keegi viga.

„Aku ei ole ju kuld, miks seda hammustama peaks?“ naljatas keegi Hiina internetikülastaja.

On küll tõsi, et vigased või võltsitud liitium-ioonakud võivad mõnikord plahvatada vaid ülekuumenemise tõttu, aga selle mehe testimismeetod on siiski väga kahtlane. Paraku polegi teada, kas aku plahvatas seepärast, et oli võlts või tõesti seepärast, et mees seda oma hammastega kahjustas.

Apple tunnistas eelmisel kuul, et on vanemate iPhone’ide kiirust tahtlikult vähendanud, et võidelda vanade akude põhjustatud juhuslike väljalülitumiste vastu. Pärast seda teatas ettevõte, et pakub võimalust vahetada aku varasema 79 dollari (64 eurot) asemel välja 29 dollariga (23,50 eurot).

Vaata plahvatust siit:

Video: Miaopai