Foto: PantherMedia/Scanpix
Reisimine
15. jaanuar 2018, 17:59

Üks neljast reisijast langeb majutuse broneerimisel pettuse ohvriks! 5 nippi, mis aitavad!

Broneerisid majutuskoha, kuid hiljem selgus, et seda paika polegi olemas? Tundub kauge teema? Tegelikult on seda kogenud üks neljast reisijast (statistika USA kohta). Travel and Leeisure vahendab mõned nõuanded, et vältida pettusi.

Jälgi, mis veebilehelt broneerid. Viimase aja üks populaarsemaid broneerimissaite on Booking – kuid mis juhtub, kui leiad hea pakkumise mujalt? Väiksemate veebilehtede osas tasub natuke guugeldada ja uurida, kas see on usaldusväärne.

Pane tähele veebiaadressi. Muidu tundub olevat küll Bookingu veebileht, aga URL on hoopis boking.com? Petuskeem! Lahku sellelt lehelt! Lisaks algab turvaliste broneerimissaitide URL tavaliselt https, mitte http – see esimene viitab turvalisusele.

Tea, millal teed tagastamatu makse. Ole ettevaatlik veebilehtede osas, mis kasseerivad kogu raha kohe alguses. Tavaliselt seda ei tehta (suurematest välja arvata Airbnb).

Küsi. Legitiimsed broneeringusüsteemid pakuvad võimalust suhelda müügiesindajaga. Kui seda võimalust ei ole, siis suhtu asja skeptiliselt.

Teavita oma panka. Kui oled sisestanud kahtlaseks osutunud veebilehel oma pangarekvisiidid, peaksid võtma ühendust oma pangaga nii pea kui võimalik ja selgitama olukorda.