Mõnus soolane amps! Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
20. august 2019, 12:08

PIDUPÄEVA RETSEPT | Heeringaampsud muna ja murulauguga

Kui kõht koogist täis, tahaks magusa kõrvale taas ka mõne soolase ampsu. Selleks sobib ideaalselt heeringas munaga. Lihtne, eestlaslik ja nii maitsev!

Vaja läheb:

  • 20 õhukest musta leiva viilu
  • 3 keedetud muna
  • 80 g hapukoort
  • 2 sl majoneesi
  • väike punt tilli
  • väike punt murulauku
  • 200 g õrnsoolast heeringafileed
  • 1 sidrun
  • 1 punane sibul

Tee nii: 
1. Rösti leivaviile 180kraadises ahjus, kuni need on mõnusalt krõbedad.
2. Samal ajal haki muna ja sega hapukoore, majoneesi ja hakitud maitserohelisega, jättes veidi rohelist ka kaunistuseks.
3. Viiluta heeringas. Lõika õhukesed sidruni- ja punase sibula viilud.
4. Tõsta munasegu leivale, sinna peale heeringatükid, sidruni- ja sibulaviilud.
5. Kaunista leivad maitserohelisega ja serveeri kohe!