Türgi puhkusereisFoto: LAURA OKS
Eesti uudised
8. detsember 2017, 16:59

Reisifirmad ähvardavad hinnatõusuga (5)

Juulikuust jõustuv turismiseadus võtab üle Euroopa Liidu pakettreisidirektiivi ning selle eesmärgiks on pakkuda reisijatele suuremat turvalisust, sest pakettreiside alla kuuluvad nüüd kõik lepingud, mis sisaldavad rohkem kui üht teenust, kui näiteks lennupiletile lisandub ka hotellibroneering või sõiduki rent. 

"Kui varem tähendas pakettreis peamiselt valmislahendusena pakutavat reisi näiteks Egiptusesse, siis tulevikus hõlmab see selgemini ka reisija soovil kokkupandud reise ja reisikorraldaja peab võtma vastutuse kogu lepingu eest,“ ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi siseturu asekantsler Kristi Talving Äripäevale.

“See tähendab reisiettevõtjatele haldus- ja finantskoormuse tõusu, mis võib lõpptulemusena mõjutada ka reisitoodete ja -teenuste hinda ning valiku vähenemist klientidele,“ ütles turismifirmade liidu juhatuse liige Merike Hallik pressiteate vahendusel.

Reisifirma tagatis peab olema piisavalt suur, et saaks reisijad vajadusel tagasi lähtekohta viia, neid sellele eelneval perioodil majutada ning reisi ärajäämisel eelnevalt makstud raha tagasi maksta. Tagatist ei pea olema, kui reisi eest makstakse pärast selle toimumist või kui pakett ei sisalda reisijavedu.

Ministeeriumi hinnangul on ettevõtjate tegutsemisele esitatavaid nõudeid lihtsustatud nii palju kui võimalik ning asekantsler prognoosib, et väikeettevõtjate käekäik võiks hoopis lihtsamaks minna.