Foto: Pixabay
Tehnika
29. november 2017, 11:31

Facebook võib hakata kahtlastelt kasutajatelt näopilti nõudma (27)

Facebook võib tulevikus nõuda, et sa „laeksid üles foto, millel on selgelt näha su nägu“ ning seda tõestuseks, et sa pole robot.

„Me kontrollime seda ja siis kustutame püsivalt oma serveritest,“ jätkub Wired’i teatel Twitterisse lekkinud, ent Facebooki poolt kinnitatud tulevase võimaliku identiteeditesti sõnum.

FB kõneisiku teatel on fototesti eesmärk see, et sotsiaalmeediagigant saaks jaole kahtlastele tegevustele, eeskätt sellistele, mille puhul internetirobotid loovad kasutajakontosid, saadavad sõbrakutseid ning loovad reklaame.  

Et teha kindlaks, kas kasutaja on ehtne, uurib FB, kas foto on unikaalne. Sotsiaalmeediakanali teatel on fototest üks erinevatest automaatsetest ja manuaalsetest meetoditest kahtlase tegevuse kindlakstegemisel.

Fototest on juba kasutusel, aga seni teadaolevalt veel mitte massiliselt. Neil päevil avalikuks saanud värskele identiteeditõestamise nõudmisele lisaks on teada mõned juhtumid aprillist.

Kuni kahtlaseks tembeldatud kasutaja oma inimlikkust tõestanud pole, logitakse ta kontolt turvalisuse kaalutlustel välja.