Volga 5000 GL.Foto: Tootja
Tehnika
21. november 2017, 09:20

Venemaal läks internet katki: uus Volga vist ikka jõuab müügile ja inimesed hulluvad täiega (37)

Uut Volgat on Venemaal ammu oodatud. Gorki autotehasest saadeti mõni aeg tagasi positiivne sõnum, et Volga 5000 GL jõuab peagi müügile. See uudis on muuhulgas täiesti varjutanud Tesla uue roadster'i prototüübi esitluse. Piltlikult on Venemaal internet uue Volga peale katki läinud.

See on nüüd ametlik: GAZ ehk Gorki autotehas Nižni Novgorodis on omadega jõudnud sinnamaale, et laseb varsti välja uue sõiduauto: Volga 5000 GL-i. Tõenäoliselt ei saa uustulnukaga sõita küll kõikjal Venemaa teedel, ent korralikel maanteedel eputamiseks sobib uus Volga igal juhul.

Volga uut põlvkonda on planeeritud, ideeautosid ja prototüüpe ehitatud ja lihvitud juba aastaid. Ning aastaid on Gorki autotehas väljastanud ka vastavasisulisi uudiseid. „Kohe-kohe tuleb!” „Me teeme-teeme-teeme ...” Seekord aga on turundusosakonnal õnnestunud üles keerata korralik tolm.

5000 GL-ile pilku heites tekib väikene déjà-vu moment, moodne Volga meenutab vägagi ühe teise, kohutavalt populaarse autotootja toodangut. Ja et see autotootja just parasjagu tuli välja väga oluliste uudistega, võibki olla, et vastukaaluks tõmmati saag jõulisemalt käima.

Potato-potato! On ju küll!

Jah, jutt käib ameeriklaste Teslast. Volga 5000 GL ja Tesla Model S on mingi nurga alt rabavalt sarnased. See sarnasus on siiski pigem vaataja silmades, sest venelaste luksusauto näeb välja nagu end Soome laeval Rootsi lauda unustanud proua, kes peaks kohe maovähendusoperatsioonile minema, et natukenegi olla see, mis ta olla tahab.

Venelased on aga foorumites tõsimeelselt arutamas, kas tegu võiks olla tööstusspionaažiga. Sel juhul – kumb kumma pealt maha viksis? Venelased usuvad, et Musk pännas neilt. Muidugi, ka raadio, rakett ja tampoonid on ju Venemaal leiutatud juba vähemalt 500 aastat tagasi ...

Kui palju uus Volga võiks maksta, kas inimesed seda arvatavat iludust ka oma silmaga on näinud ja kas peaksime Venemaa autotööstusele pöialt hoidma, loe edasi Acceleristast.