Seesama süstikbuss ehk shuttle sai Las Vegases tiirutada vaid lühikest aega, kui toimus kokkupõrge veokiga ning buss vajas remonti. Foto: VIDA PRESS
Tehnika
14. november 2017, 20:30

VIDEO | Isesõitev buss sattus kohe avariisse (7)

USA-s Las Vegases põrkas isesõitev buss oma esimesel tööpäeval kokku veokiga.

Popular Mechanics kirjutas, et avariisse sattunud süstikbussi lõi Keolis North America ja arendust rahastas American Automobile Association (AAA). „Usume, et meie Las Vegase pilootprojekt võimaldab avalikkusel omal nahal kogeda põnevat tehnoloogiat ja nende kogemusest saadakse kuulda ning AAA saab uurida, kuidas iseseisvat transporti turvaliselt avalikuks kasutuseks rakendada,“ teatas AAA juht Tim Condon päev enne kokkupõrget.

Juhtunu on kõnekas näide sellele probleemile: mis juhtub, kui korraga on teel isesõitev auto ja inimjuhitavad autod. Sest inimesed lihtsalt ei pruugi olla ratsionaalsed juhid. Nagu selgub Las Vegase ametivõimude sotsiaalmeediateatest, siis põhjustas õnnetuse inimese juhitud rekka, mitte aga isesõitev buss.

Testsõidul olnud bussi sensorid tajusid end riivanud veokit ja buss tegi seda, mida pidigi: pidurdas suurema õnnetuse vältimiseks. Paraku rekka ei pidurdanud ning lõhkus isesõitja poritiiva.