iPhone X jõudis 3. novembril korraga müüki enam kui 55 riigis. Foto: VIDA PRESS
Tehnika
7. november 2017, 14:22

VIDEO | Kukkumistesti kokkuvõte: iPhone X on oma perekonna purunevaim (7)

Juba varemgi on kahtlustatud, et iPhone X-il ei lähe vastupidavustestides väga hästi. Ars Technica nendib, et nüüd on kaks testi seda ka näidanud.

Elektroonikasait CNET viis läbi iPhone X-i mahakukutamise testi kolme jala ehk ca 90 cm kõrguselt. Esimesel katsel kukkus telefon küljele ja klaas selle nurgas pragunes. Teisel katsel pudenes nutiseade näoli ja sai veelgi rohkem mõrasid. CNET nentis, et telefoni mahakukkumine ilma ümbriseta „ei tule kõne allagi“.

CNETi testis sai telefon siiski vaid väliseid kahjustusi. Aga SquareTrade’i ekstreemsem kukutamiskatse mõjutas ka seadme toimimist. Arvestada tuleb küll ka seda, et nimetatud ettevõte pakub elektroonikaseadmetele tugi- ja kindlustusteenust.

SquareTrade’i testi viisid läbi robotid ja teised mehhaanilised kukutamisseadmed. Esimesel katsel kukutati telefon umbes 1,80 m kõrgusel näoli maha – selle ekraan ja TrueDepth’i sensor enam ei töötanud. Teisel katsel kukkus telefon selili ning klaasist tagaosa purunes kildudeks.

Järgmine X kukkus läbi uperpallikatses – seade pandi 60 sekundiks pesumasina tsentrifuugi meenutavasse seadmesse. Pärast seda ei saanud telefoni enam näpuliigutusega avada.

Veel viis ettevõte läbi testi, mis simuleeris seda, kuidas telefon kukub maha liikuma hakkava auto katuselt. Selle katse järel purunes seade niis eest kui tagant ja Face ID lõpetas töötamise.

Vee alla kastmise testis läks seadmel paremini: see jäi 30 minutiks ellu.

SquareTrade nentis testide kokkuvõtteks, et iPhone X on nende meetodite abil testitud iPhone’idest kõige purunevam.

Siinkohal peab küll tõe huvides märkima, et enamasti hoitakse ja kukutatakse telefone madalamalt kui 1,80 meetrit.

Uue „fööni“ omanike kurvastuseks tuleb ka tõdeda, et iPhone X-i OLED-ekraani on kallim asendada kui selle vendade LCD-ekraane.

SquareTesti katset vaata allolevast videost.