Foto: Accelerista
Tehnika
2. oktoober 2017, 09:14

Tee test: kas sinu auto värv vastab sinu iseloomule? Tõenäoliselt mitte! (4)

Värske uuringu kohaselt sõidab kümnest kaheksa autoomanikku autoga, mille värv ei sobi nende isikuomadustega. Selle asemel, et rõhutada värvilise autoga oma lõbusat või julget loomust, eelistatakse musti, halle ja hõbedasi sõidukeid.

OnePoll korraldas tänavu juulis Nissani tellimusel uuringu, mille käigus selgitati välja, kas auto värv peegeldab selle omaniku iseloomu. Uuringus osales kokku 5000 juhti Prantsusmaalt, Saksamaalt, Hispaaniast, Itaaliast ja Ühendkuningriigist.

Uuringu tulemusel selgus, et ehkki isikupärastamise valikuid on rohkem kui kunagi varem – soovi korral saab igaüks võtta erksama välisvärvi, kombineerida sõitjateruumi detaile, lisada aksessuaare jne –, teeb suurem osa autoomanikest neutraalse valiku, sest see tundub neile turvalisem. Koguni 86% küsitletutest tegid esinduses „vale” ehk mõistuspõhise ostu.

Autotootja otsib teed värvilisemasse automaailma

Uuringu jaoks loodi spetsiaalsed küsimused, et selgitada inimese käitumise ja eelistuste põhjal välja tema isikupära. Seda meetodit kasutatakse tavaliselt isiku esmase isikupära tuvastamiseks, näiteks osana tööintervjuude sõelumisprotsessist.

Milleks see uuring hea on? Nissan loodab, et värvide ja isikuomaduste võrdlemine aitab kaasa värvilisematele valikutele. Eriti just Micra omanikud võiksid tulevikus auto värvi ja isikupärastamise kaudu ennast julgemalt väljendada.

Uuringust muuseas tuligi välja, et inimestel on valmisolek võtta neutraalse halli asemel sinine või kollane täiesti olemas. Mingil põhjusel aga saab mõistus südamesoovist võitu ning tulemus on ... ühtlaselt igav.

Milliseid põnevaid leide selgus värviuuringust, loe Acceleristast. Sealt leiad ka lingi värvitestile, mis määrab vaid kahe minutiga sinu eripära ja leiab sulle täpselt õige Micra värvi.