Tartus algas Motoshow: Kolm päeva liikuvaid tehnikaimesid ja meelelahutust.Video: Aldo Luud
Tehnika
22. september 2017, 15:36

VIDEO JA GALERII | Klassikutest uudisautodeni: Tartus avati Motoshow (2)

Tartu Näituste messikeskuses avati täna traditsiooniline auto- ja tehnikamess Motoshow, kus uudistamiseks on välja pandud nii tuttuusi sõiduriistu, ilusaks ja võimsaks timmitud autosid kui ka ajaloolisi klassikuid. Ühte pea 80aastast iludust demonstreeris täna keskpäeval Eesti maaülikooli rektor Mait Klaassen.

„Mul on see juba teine Buick, esimene ei olnud originaalosadega ja nii hakkasin järgmist otsima,“ ütleb Motoshow' üks ootamatumaid esinejaid Klaassen, kes tõi rahvale vaatamiseks oma kätega taastatud ja vaid mõni nädal tagasi valmis saanud 1939. aasta Buicki.

„See on tolle aasta kõige väiksem Buick, pikkust viis meetrit ja natuke peale,“ räägib Klaassen, kelle sõnul viib musta ameeriklast edasi kuueliitrine mootor. Kui kiiresti see auto sõita võib ja kui palju kütust kulub, neile küsimustele rektorihärra vastust ei tea, ei ole jõudnud veel proovida.

„Mootor sai kokku pandud Võrus väga tuntud, nüüd juba kahjuks manalamehe Elmar Hoobi garaažis, sest originaalmootor oli pakitud kolme kasti, liikus ta Volga mootoriga,“ tunneb Klaassen tehtu üle uhkust. „Aga kõik muu on oma kätega tehtud. Värvimise ja nikeldamise juures läks ka abi vaja.“

Auto on suure osa oma elust veetnud Eestis. Teise maailmasõja ajal ameeriklaste lahingutoetusena Nõukogude Liitu jõudnud auto teenis kindralstaapi, sõidutas Moskva autotehase peainseneri ning sealt jõudis ta Eestisse teedevalitsusse. „Leidsin ta Tartumaalt Võnnust, oli kohaliku teemeistri oma,“ meenutab Klaassen suure töö algust.

„Suurt osa vajaminevatest osadest on võimalik päris kergesti leida internetist,“ kummutab maaülikooli juht eksiarvamuse vanaautode haruldastest juppidest. „Kõige kummalisem lugu oli rehvidega, mida ma kuidagi ei leidnud. Viimaks helistasin tehasesse, Ameerikasse, ja küsisin, kas tõesti ainult Ameerika mandrilt on võimalik selliseid saada. Sealt öeldi, et neil on Euroopas üks vaheladu ja see on Espoos. Nii et nädala pärast oli rehvikomplekt olemas.“

„Järgmist uunikumi niipea ligi ei võta, ikkagi kümme aastat kulus juba selle peale,“ naerab Klaassen küsimuse peale, kas ühe auto valmides hammas juba verel pole. „Kui siis 50ndate aastate avatud kerega Cadillac, sellise kallal võiks veel vanuigi nokitseda.“

Nii uute kui ka vanade autode kõrval näitavad oma uuemaid saavutusi mitmed varustust tootvad firmad, puudust pole erinevatest tööautodest ega ratastel suvilatest. Kohal on NATO lahingrupi sõjatehnika, peamiselt Suurbritanniast, kuid kohal on ka prantslased ja taanlased.

Plekist iludusi saab vaatama minna ja messi meelelahutusprogrammi nautida kuni pühapäevani.