Foto: VIDA PRESS
Tehnika
22. september 2017, 11:19

TÕESTATUD: iPhone 8 on hetkel maailma kiireim nutitelefon (8)

Tehnikaportaali Tom’s Guide telefonide testi tulemused teevad Androidi sõpru morniks ja on vesi näritud õuna kaubamärki kandva tehnika sõprade veskile. Nimelt selgus, et nii mõnegi omaduse poolest teeb uus iPhone isegi osadele sülearvutitele silmad ette.

IPhone’i südameks on A11 biooniline kiip, mis on kõige võimsam seni telefonisse pandud protsessor. Väidetavalt peaks see kuuetuumaline CPU olema kuni 70% ägedam kui iPhone 7 A10 Fusion'i kiip.

Tehnikaspetsid mõõtsid Geekbench 8 nime kandva tehnikaga moodsa protsessoriga nutiseadme ja selle konkurentide üleüldist sooritust. IPhone 8 Plus sai testi tulemuseks 10,472 ja iPhone 8 veidi vähem – 10,170 punkti. Samsung Galaxy Note 8 tulemus oli 6,564 punkti. Ning märkimist väärib, et seitsmenda generatsiooni Core i5 protsessoriga MacBook Pro sülearvuti sai tulemuseks 9,213 punkti. Delli XPSi läpaka skoor oli 7,159.

Siiski märgivad spetsialistid, et telefon pole veel valmis arvutit asendama, kuna pakub ülihead sooritust vaid lühikese aja jooksul.

Graafikatestis said nii iPhone 8 kui 8 Plus üle 60 punkti, Galaxy Note 8 ja teiste konkurentide tulemus oli 40 ringis.

Veel mõõdeti, kui kiiresti suudavad telefonid eksportida kaheminutilist 4K-videoklippi. IPhone sai sellega hakkama 42 sekundiga, Galaxy’l kulus üle kolme minuti. Ja uue õunatelefoni tulemused olid paremad ka testis, mille käigus mõõdeti nõudlikumate rakenduste avamise kiirust.