PakirobotFoto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
21. september 2017, 08:20

VIDEO | KES ON SÜÜDI? Tallinnas põrkasid kokku pakirobot ja auto (122)

Enam ei põrku autodega mitte ainult autod, vaid ka robotid. Eile kell 16 päeval põrkasid Tallinnas Nõmme teel kokku auto ja ülekäigurada ületanud pakirobot. Arvatavasti ei näinud autojuht robotit üle kapoti esiosa ja seega ei õnnestunud ka nutikat masinat üle tee lasta.

Nagu videost näha on, lendas robot küll külili, kuid mingeid suuri vigastusi ei paista kummalgi õnnetuses osalenul olevat.

Et pakirobotid on meie liikluses võrdlemisi uued osalised, võib veel küsimusi tekitada, kas neid tuleks samastada jalakäijate või jalgratturitega.

Selle aasta 14. juunil kiitis riigikogu heaks seaduse muudatuse, mille järgi on tuleks pakirobotit pigem vaadelda kui jalgratturit.

Kes aga videol nähtud olukorras süüdi jääb? Seadus selgitab: „Ülekäigukohal võib sõidutee ületada jalgrattaga või tasakaaluliikuriga sõites või robotliikuriga, kuid jalgratturil, tasakaaluliikuri juhil ega robotliikuril ei ole sõidukijuhi suhtes eesõigust, välja arvatud juhul, kui jalgrattur, tasakaaluliikuri juht või robotliikur ületab ülekäigukohal sõiduteed, millele sõidukijuht pöörab. Ülekäigukohal sõiduteed ületades ei tohi jalgrattur ega tasakaaluliikuri juht ohustada sõiduteed ületavat jalakäijat ja robotliikuriga ühtegi eelnimetatutest.“

Järelikult oli liiklusseadusest tulenevalt eesõigus ikkagi pakirobotil.