Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
30. august 2017, 14:24

GALERII | Trammiteed pikendati lennujaamani (15)

Tallinna linnatranspordi AS sai täna ühele poole oma mahuka projektiga ning avas trammiliini pikenduse lennujaamani.

Alates 1. septembrist alustav trammiliin number 4 ulatub nüüd Tondilt Tallinna lennujaamani.

Liinile lisandusid uued peatused „Ülemiste linnak“ ja „Lennujaam“.

Avamisel võtsid sõna ka majandus- ja taristuminister Kadri Simson ja Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas. 

Taavi Aasa sõnul on lennujaama viiva trammitee pikenduse näol tegemist rajatisega, mis muudab oluliselt linna senist logistikat. „Kui viime tulevikus trammitee sadamasse ja ühendame kaks Eesti peamist akent Euroopasse, oleme saavutanud täiesti unikaalse olukorra, mis tõstab linna atraktiivsust nii reisisihina kui mugavat transiiti pakkuva olulise liiklussõlmena,“ kommenteeris Aas projekti.

Tööd 4. trammiliini viimiseks lennujaamani käivitusid läinud aasta augustis. Trammitee pikendus algab Peterburi maantee äärde rajatud pöördekanjonist, kulgeb tunnelis raudtee ja Suur-Sõjamäe tänavate alt läbi, jõuab süvendis tõustes Keevise tänaval taas maapinnale ning lõpeb tagasipöörderingiga lennujaama juures.

Tunneli 150 meetrise suletud osa ja 125 meetri pikkuse rambi rajamisel teisaldati ca. 10 000 kuupmeetrit hüdrovasaratega purustatud paasi ja 6000 kuupmeetrit pinnast. Valati või monteeriti kokku ca. 1000 kuupmeetrit betooni, millele lisanduvad trammiteed ja kandekonstruktsioonid mahuga ca. 700 kuupmeetrit.

Tööd lennujaama trammiliiniga külgneva avaliku ruumi heakorrastamisel jätkuvad novembrini. Tehakse haljastustöid, kõnniteekatendite paigaldamist ning pargiala ehitustöid vastavalt Keevise tänava disainprojektile. Tööd jätkuvad ka lennujaama tagasipöörderingil asuval linnaväljakul ning lennujaama peatusehoone ja Lennujaama tee põhjapoolse haru ehitusel. Lisaks rajatakse statsionaarne liikluskorraldus ja välisvalgustus.