Foto: VIDA PRESS
Tehnika
25. august 2017, 09:19

Jalgrattasõidu ABC: seitse marulahedat äppi hea ilma ennustamiseks

Kehv suusailm, mida nüüdseks jagub juba aastaringi, vähe päikest, palju vihma, vahelduseks ka otsesõnu pussnuge - mis kõik saab minna valesti, kui oled heauskselt sadulasse tõusnud ja unustanud vaatamata, mis ilma õues lubab ka!

Jätkame jalgratturile kasulike äppide tutvustamist. Seekord võtame letti kõik selle kraami, mis meile vihma, lörtsi ja taevast tulevärki ennustab. Jah, neid äppe on lubatud kasutada ka neil, kes rattaga ei sõida.

Samas, velotamine on rangelt soovituslik, sest aitab laiendada silmaringi ja pikendab ühtlasi ka eluiga!

Meie valik põhineb kasutajakogemusel ja nimekirjast ei leia AccuWeather rakendust ja maailma üheks ilusamaks ilmajaamaks tituleeritud Yahoo!Weather'it vaid seetõttu, et me ise neid ei kasuta. Lugejad on teretulnud oma kogemust kommentaariumis jagama!

1. Rain Alarm – vihma- ja tuisuhoiatus - tasuta

Kedagi ei peaks üllatama, et ilmateateäpid on ratturite seas populaarsed. Kes ei vaataks sõiduks riietumise eel ilmateadet?

Rain Alarm kasutab läheneva vihma- ja lumesaju eest hoiatamiseks reaalaja andmeid ning annab selgel kaardil detailse ülevaate. Tundub äpina, millest pärast esimest sügisest lörtsisõitu enam loobuda ei tahaks.

2. Yr.No ilmaennustus - tasuta

Yr.No on eestlaste seas tõenäoliselt kõige popim ilmaäpp üldse. Veebilehte ja äppe haldab Norra Meteoroloogiateenistus. NRK annab ilmateateid, prognoose teksti kujul, meteogramme ja hoiatusi ekstreemsete ilmaolude kohta.

Kasutajakogemus ütleb, et Yr.No ennustusele tasub alati natuke päikest peale keerata: nende temperatuurid on tihtipeale paar kraadi päriselust madalamad ja vihma lubatakse ka (igaks juhuks) rohkem. Aga muidu igati tänuväärne ja abiküllane äpp!

3. m.ilmateenistus.ee - Eesti oma rakendus, tasuta

Meie ilmateenistuse mobiilivaade ei ole küll miski äpp, aga oskajamad nutikasutajad teavad, et iga internetilehe esilehekülg on võimalik salvestada oma nutiseadme ekraanile nii, et see näeb välja peaaegu nagu äpp.

Igatahes tasub ilma vaadates kiigata ka seda rakendust, mis kasutaja asukohapõhiselt näitab ära võimalikud tormi- ja päikesehoiatused.

Rakendustest nimega BBC Weather, Today Weather, LightningMaps.org ja BlitzortungLive ning nende omadustest loe edasi Acceleristast.