Klaipėda sadamas avastatud suur kokaiinilastFoto: AFP / Scanpix
Maailm
10. august 2017, 13:46

FOTOD | AJALOO SUURIM: Leedus tabati 49 miljoni eurone meie turule mõeldud kokaiinilast (9)

Leedu tollitöötajates tekitas kahtlusi läbi Colombia ja Hamburgi sadama Ecuadorist saabunud plastkaante ja -karpide saadetise sisu ja marsruut ning seda otsustati põhjalikumalt kontrollida. Avastati hiiglaslik Euroopa Liidu turule mõeldud uimastilast.

Kahtlustused põhjustas varasematel aastatel samadest riikidest saabunud kauba seas avastatud uimastikogused, teatab Leedu rahvusringhääling.

Saabunud saadetis kuulus Vilniuses registreeritud äriühingule, mis kuulub elamisloaga Vene kodanikule, kes tekitas pidevalt juriidilisi takistusi selle kontrolliks.

Klaipėda tolliametnik Telesforas Šimkus ütles, et firma saatis tollile mitmeid kirju sisuga, et tollikontroll võib nende saadetist kahjustada. Lõpuks ikkagi saadi kontrolliks luba.

Toll avastas valuvormidest ja jahutuskambritest silikooniga kaetud kokaiinipakid kogukaaluga 610 kg, mille ligikaudne väärtus on mustal turul ligi 49 miljonit eurot.

Leedu prokuratuur usub, et see uimastilast oli mõeldud Euroopa Liidu riikide turule. "Tõenäoliselt polnud see mõeldud Vene või mõne kolmanda riigi turule, sest sinna pääseb palju lihtsamalt kui läbi EL-i," ütles Klaipėda peaprokurör Simonas Minkevičius.