Tehnika

Puust ja punaseks: miks ei päästa elektriauto täna (ega lähitulevikus) maailma? (5)

LISA KOMMENTAAR

mina arvan9. august 2017, 08:35
Pisut rikkamal inimesel on kaks autot. Elektriauto on tööl käimiseks (kui elad linnas või selle lähedal) ja fossiilkütusega auto on pikemate reiside tegemiseks. Kuna aga inimesed pole väga rikkad, siis sõidetaksegi fossiilkütusega autoga. Minu meelest mujal Euroopas, kus rahval suuremad sissetulekud, võiks küll seda kahe auto poliitikat harrastada. Vähemalt ummikutes istudes on õhk värskem.
Vaidluses sünnib ... kisa8. august 2017, 15:56
Milleks vaielda? Kes tunneb tehnikat ja mehaanikat, füüsikat, keemiat ja on matemaatikas tegija see ei vaidle vaid teeb kindlaks ja informeerib, kui keegi teada tahab. Isik, keda ma kirjeldasin, ei ole keegi eriline üliteadur, vaid tavaline, kogemustega, päris insener. See autovaidlus sarnaneb vaidlusega selle üle, kui lapik meie maakera ikkagi on - kas päris kook või keskelt siiski veidi paksem.
Maailmast ei kao kunagi8. august 2017, 13:04
"Energia Jäävuse Seadus"! Sama koguse kilovatte ju pead laadima ka el.jaamast. See aga rikub loodust. Akud kaaluvad veel nii palju, et neelavad auto energiat enda liikumapanekuks. Ja veel: Tangime koos! Mina fossiilküttega auto, sina samavõrra el.auto. Laseme autodel seista mõnda aega. Minu paagis on energiavalmidus samal tasemel, sinu autos tühjeneb aku looduse niiskuse abil tasapisi. Kumb siiski sõidab samade kilovattide kogusega kaugemale?
Midagi veel:8. august 2017, 13:09
Kui kiiresti tangitakse fossilküttega auo paak täis? Kui kiiresti el. töötava auto akud? Et jälle edasi sõita. Küsiksin veel: Kust saab el.auto omanik külavaheteel tankida kui aku tühjeneb? Fossiilimees saaks kas lähimast talust või sõidab keegi juhuslik mööda.
hm22. august 2017, 20:24
juhuslikel möödujatel pole tänapäeval enamasti täis bensiinikanistreid kaasas aga igas talus on harilik pistikupesa.
fossiilimees ei saa igal öösel enesele kodus peenikesest torust 10 liitrit benssu niristada, rääkimata, et see oleks kasvõi 10 % tankla omast odavam ja peabki sellepärast nädala varu enesega kaasa tassima, öine elekter aga on kiirlaadimispunkti omast vast kordades odavam.