Finnairi lennukFoto: TEET MALSROOS
Eesti uudised
5. august 2017, 09:56

Helsingist Tallinnasse teel olnud lennuk sai öösel välguga pihta (25)

Eile hilisõhtul Helsingist Tallinnasse startinud Finnairi lennuk esimesel katsel kohale ei jõudnud. Veidi pärast õhkutõusu lõi äike lennukisse. 

Lennuradari ja -andmete järgi tõusis 23.45 startima pidanud lennuk õhku alles südaööl. Ent Tallinnasse lennuk ei jõudnudki.

Lennuki teekond Foto: Flightradar24

"Lend suunati tagasi Helsingisse ja põhjuseks öeldi, et äike lõi sisse. Helsingis oli veidi aega ootamist ja sõit jätkus," kirjeldab lugeja Õhtulehele juhtunut. 

Teinegi lugeja kirjutas Õhtulehe Facebooki seinale: "Olin ise antud lennuki pardal ning nägin kuidas välk tabas lennuki parempoolset tiiba... reisijad olid rahulikud ning lennuki personal igati tore ja profesionaalne."

Lennuradari andmete põhjal startis asenduslennuk Helsingist öösel kell 1.35 ning maandus Tallinnas kell 1.53.

Tallinna lennujaam laupäeva hommikul äikesest põhjustatud riket kinnitada ei saa. "Ma saan ainult öelda, et lennuk tõesti pöördus tagasi ning Tallinnasse jõudis tükk aega hiljem," sõnas Tallinna lennujaama pressiesindaja Priit Koff.

"Meile öeldi, et on tehniline rike. Aga seda, mis täpselt toimus, peab ütlema ikkagi lennufirma," sõnas Koff.

Helsingi lennujaama kontakt ei tea öösel juhtunust midagi. "Esimest korda kuulen," teatas noorhärra telefonis. 

Finnairi kommunikatsiooniosakonna esindaja Inka Ikonen kinnitas Delfile, et eile õhtul Helsingist Tallinnasse teele asunud lend AY117 pöördus välgutabamuse tõttu tagasi lähtekohta. Kõik 94 reisijat jõudsid turvaliselt Tallinnasse teise samalaadse lennukiga (Embraer90) ja seda plaanitust vaid 1 tund ja 43 minutit hiljem.

Juhtunu täpsemate asjaolude kohta saab infot ilmselt alles esmaspäeval, mil vastavad ametiasutused tööle naasevad.