Foto: Kuvatõmmis / Evan Blast / Instagram
Tehnika
4. august 2017, 11:17

JA PAUKU EI SAAGI?! Samsung toob välja uue Galaxy Note'i

Pärast plahvatava akuga Galaxy Note 7 totaalset fiaskot peab Samsungi uus suurtelefon-lipulaev olema midagi märksa enamat kui lihtsalt suur Galaxy S8 koos puutepliiatsiga, kirjutab Gizmodo. Mida on 23. augustil esmakordselt avalikult lahtipakitavast nutiseadmest teada ja oodata, millised on kõlakad ja spekulatsioonid?

Nimi

Kuigi Note'i plahvatavad akud sundisid Samsungit tagasi kutsuma miljoneid telefone, jääb Lõuna-Korea tehnikahiid kangekaelselt sama nime juurde. Samsungi mobiilivaldkonna juht D.J. Koh on ühes intervjuus sõna-sõnalt öelnud: „Toon tagasi parema, turvalisema ja väga innovatiivse Note 8.“

Kujundus

Avalikkusele lekitatud pildid näitavad, et Galaxy Note 8-l pole paremal ja vasakul sisuliselt raami, ülal näib olevat rida kaameraid ja sensoreid.

Telefoni taga peaks olema topeltkaamera, millel teadaolevalt saab olema kolmekordne optiline zoom. Eelduste kohasel on sel muuhulgas Super Night Shot Mode, mis laseb teha senisest paremaid pilte puuduliku valguse puhul.

Telefoni tagaküljel saab olema ka sõrmejäljesensor. See näitab, et Samsung pole suutnud ideaalselt tööle saada sõrmejäljetuvastust ekraanil endal – Galaxy S8 puhul kukuti sellega läbi.

Puutepliiats on sisuliselt identne Note 7 omaga.

Teadaolevalt saab Note 8 värvilt olema kindlasti nii must kui kuldne, kuid eeldatavasti pakutakse ka hõbedast ja halli telefoni.

Omadused

Eeldada võib Qualcomm Snapdragon 835 keskprotsessorit, 6 GB RAMi, 64 GB põhimälu ja MicroSD kaardipesa. Samas andis Samsung juulis just välja uue Exynos 8895 protsessori.

Ekraan on kõlakate kohaselt 6,3-tolline 2960 x 1440 WQHD+ AMOLED. Telefonil peaks olema näo- ja silmatuvastus ning kõrvaklapipistik.

Hind

Pole veel täpselt teada, aga kuna Galaxy S8 oli eelmise mudeliga võrreldes saja dollari võrra kallim, siis võib ka Note 8 maksta 900-1000 dollarit ehk 757-842 eurot.

Millal saab?

Samsungi teatel toimub neil suursündmus ehk kõigi eelduste kohaselt uue mudeli avalikustamine 23. augustil. Eeltellimuste vastuvõtt peaks algama kaks päeva hiljem. Müüki peaks Note 8 jõudma septembri lõpupoole.