Foto: Aivo Kallas / KliffKlaus
Eesti uudised
25. juuli 2017, 13:58

Nordica ja Adria partnerlus lõppes krõbeda intressiga laenulepinguga (10)

Nordica majandusaasta aruandest ilmneb, et Eesti lennundusettevõte on laenanud sloveenlaste Adria Airwaysile kuueks aastaks 15-protsendilise intressimääraga 4,556 miljonit eurot.

Adria Airways oli Nordica tähtsaim partner aasta jooksul alates ettevõtte asutamisest 2015. aasta sügisel, kellelt renditi rahvusvahelist piletimüügi- ja tulude juhtimise süsteemi ning algselt osteti lendude opereerimise teenust, kirjutab ERRi uudisteportaal.

"Sellise koostöömudeli üheks eelduseks oli ettemaksete ja deposiitide paigutamine partnerfirmasse, katmaks tema kaasnevaid kulusid ja võimalikke äririske," rääkis Nordic Aviation Groupi turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Uibo. "Partnerlussuhte lõpetamisel 2016. aasta lõpus konverteeriti osa Nordica jooksvaid vahendeid Adrias kahepoolsel kokkuleppel ümber laenuks, arvestades nii Nordica kui Adria huvisid".

Seega tähistabki majandusaasta aruandes muude nõuete all kajastatud summa 4,556 miljonit eurot laenuks konverteeritud Nordica restruktureeritud nõuet Adria Airwaysile.