Kreemine toorjustukate annab sellele magushapule koogile just õige nüansi.Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
25. august 2019, 10:24

RETSEPT | Suus sulav sidruni-mustikatort

Mis on pühapäev ilma mõnusa maiuseta?! Selles maitsvas tordis kohtuvad magus ja hapu ning kreemine kate annab sellele just õige nüansi.

Vaja läheb:

Biskviit

  • 250 g toasooja võid
  • 275 + 100 g suhkrut
  • 5 toasooja muna
  • 1,5 tl vanilliekstrakti
  • 375 g +1 sl jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 kuhjata teelusikatäis soola
  • 250 ml keefirit
  • 4 väikese või 3 keskmise suurusega mahesidruni koor ja mahl
  • 275 g külmutatud mustikaid
  • veidi võid või õli

Kreem

  • 400 g toasooja toorjuustu
  • 200 g toasooja võid
  • 400 g tuhksuhkrut
  • 1,5 tl vanilliekstrakti
  • 0,5 tl soola

Tee nii:
1. Vooderda 23 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga, piserda seda õliga või määri kergelt võiga.
2. Vahusta võid suhkruga umbes 3 minutit. Lisa munad ja vanill ning mikserda veel paar minutit, kuni kõik on korralikult segunenud.
3. Sega teises kausis 375 g jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega jahusegu ettevaatlikult munasegusse, hoidudes ülesegamisest. Lisa keefir, sidrunimahl ja -koor ning sega kergelt läbi.
4. Sega mustikad 1 sl jahuga ja lisa ka need paari liigutusega tainasse.
5. Jaga tainas kahe või kolme vormi vahel ja tõsta need 180kraadisesse ahju. Ühe kihi küpsetusaeg on umbes 21 minutit.
6. Kreemi tegemiseks mikserda toorjuustu võiga 2–3 minutit. Lisa tuhksuhkur, sool ja vanilliekstrakt ning mikserda kiirema kiirusega umbes kaks ja pool minutit.
7. Lase põhjadel jahtuda. Seejärel kata esimene põhi kreemiga, tõsta peale teine biskviit, kata jälle kreemiga. Aseta tordile kolmas põhi ja kata see kreemiga eriti rikkalikult. Soovi korral määri üle ka tordi küljed. Kaunista mustikate ja sidruniga!