Foto: Tootja
Tehnika
5. juuli 2017, 09:14

Nissan Qashqai – väärt kõikide krossoverite lahke ja leebe vanaema tiitlit

Euroopa müüduim krossover, ka kõikide kompaktsete maasturilaadsete esivanemaks nimetatud Nissan Qashqai on saanud natuke värskendust. Uute värvitoonide kõrval rõõmustab silma moodsam kokpit ergonoomilise D-kujulise rooliga ning kehasse voolitud istmetega. Sõit on vaiksem, muusika aga valjem; viisakas navi loeb endiselt ära kõik liiklusmärgid ja hoiatab kiiruskaamerate eest.

Mul oli võimalus veeta Nissan Qashqaiga üks päikeseline päev Viinis ja linna ümbruse mägi- ning külavaheteedel. Ma ei ole teab mis ajast täiesti üksinda autoga sõitnud ja uusi kohti avastanud, nautisin iga hetke ning sain Qashqai võimetest üpris hea üldpildi.

Kellele Qashqai meeldib, ärge pikalt kõhelge: see on hea hinna-kvaliteedi suhtega auto, mis ei uhkelda moodsa välimusega ega umbeägeda tingel-tangeliga, see-eest pakub lauskmaal rahulikku ja kindlat sõitu, tuksugu kapotikaane all bensiini- või diiselmootor. Qashqai ei ole vägev kurviliste tõusude vallutaja, aga Eesti oludes saab auto muretult hakkama igal juhul.

Peatükke "Mõni vahva fakt Qashqai kohta, mida te võib-olla ei teadnud", "Vaikne ja mugav nii käes kui istumise all", "Sõidame … aga mitte väga mäest üles, eks!", "Ehteestlaslikult leebed jõuallikad", "Head asjad, veel paremad asjad!" ja "Kokkuvõtteks" loe Acceleristast.