Foto: Tootja
Tehnika
3. juuli 2017, 09:17

Särtsakas BladeGlader võrgutas Nissani fänne Goodwoodi kiirusefestivalil

Täiselektrilise sportauto prototüüp BladeGlider on Nissani tänavune staar Goodwoodi kiirusefestivalil. Ulmelise väljanägemisega särtsakas sõiduk osales edukalt superautode nõlvasõidul ning tekitas kõvasti furoori pealtvaatajate seas.

Nissan on kahtlemata üks teenäitajaid elektriliste superautode segmendis,  BladeGlideri prototüüp annab aimu tootja järgmistest plaanidest särtsukate arendamisel üldisemalt.

BladeGlider demonstreerib Nissanis arendatud heitmevaba tehnoloogiat ning nägemust lähituleviku nutikast transpordilahendusest.

Loomulikult ei saa jätta märkamata sõiduki lahedat disaini: küllap jõuab mõnigi äsjanähtud "hullustest" lähiaastatel Nissani teiste sõidukite kujustusse.

Ennekõike oodatakse "nurki ja nükkeid" ja seninägematut ägedust uuele Leafile, mille esitlus peaks toimuma juba sel sügisel.

Nissan Euroopa tootearenduse asepresident Ponz Pandikuthira ütles: "Elektriautode turu teerajajana soovib Nissan, et inimesed huvituksid tuleviku heitevabast tehnoloogiast ja Nissani BladeGlider aitab sellele kaasa."

„BladeGlider on mõeldud lõbu, väändemomendi, tõhususe ja põneva joone esiletoomiseks. Goodwood on olnud aastate jooksul maailmakuulus poodium paljudele kultuslikele sportautodele, seega ei oskaks me pakkuda paremat kohta BladeGlideri näitamiseks, esitledes Nissani intelligentsete transpordilahenduste nägemust tegutsemas.“

BladeGlider ei olnud sugugi ainus sportauto, mis Goodwoodil Nissani garaažist välja sööstis.

Nissan GT-Ri tootesarja eriti ihaldusväärne lipulaevast mudel GT-R NISMO demonstreeris oma legendaarse võidusõiduauto mainet superautode võidusõidul neljapäeval, reedel ja laupäeval.

2017. aasta GT-R, üks kõige ihaldusväärsematest superautodest maailmas, demonstreeris oma võimekust aga pühapäeval, Goodwoodi mäenõlvadel kihutades ning pealtnägijaid ahhetama pannes.

Rohkem loe ja vaata Acceleristast