Musta värvi Kuro BurgerFoto: Reuters / Scanpix
Reisimine
28. juuni 2017, 20:37

ÖÄK VÕI NÄMM? Kummalised kiirtoidud maailmast

Kui reisid, siis tasub ikka proovida kohalikku toitu. Kuigi ka Mehhikos võib olla oivalise Itaalia toidu restoran või Pariisis kuldaväärt hiinakas, siis milleks minna võõras kohas kiirtoidurestorani. Nendes toidukettides on ju igal pool sama toit! Aga kas ikka on?

Veebileht Awkward.com otsis üle maailma kokku viisteist väga omapärast kohalikku kiirtoitu, millest paljud on müügil meilegi tuntud restoranikettides. Kuidas tundub, kas reisile minnes tahaksid mõnd neist proovida? Ühtlasi tundub, et veidrad kiirtoidud on peamiselt ühe maailmajao trumpkaardiks...

1. Lendkala marja-lõhe-toorjuustu pitsa (Pizza Hut, Hong Kong). Selle pitsa kattes on veel kammkarbid, vähid, krevetid ja spargel. Pitsataina servad on täidetud kalamarja-toorjuustu seguga.

2. Täheserva pitsa (Pizza Hut, Lõuna-Korea). Tähekujulise tainaääre sees on juustutäidis, mis on kas jõhvika- või õunamaitseline.

3. Musta juustu pontšik (Dunkin' Donuts, Indoneesia). See on maitsev rasvane sõõrik, mille peal on sulav juust... Ja selle peal šokolaad. Okei.

4. Kit Kat-võileib (First Kitchen, Jaapan). Jaapanlased armastavad Kit Kati šokolaade väga. Nii väga, et seda kõlbab ka tavalise sändvitši vahele pista.

5. Crown Crust Carnival (Pizza Hut, Lähis-Ida riigid). Miks on selle pitsa nimeks "Kroonipõhi"? Sest see pitsapõhi pole mitte traditsiooniline sõõr, vaid kroonikujuline. Kas "Karneval" tähendab, et pitsat võiks ka peas kanda?

6. Gracoro Burger (McDonald’s, Jaapan). Selle burgeri paneeritud kotlet on täidetud makaronide, juustu ja krevettidega.

7. Kõrvitsapomm (McDonald's, Jaapan). Üsna lihtne: burgeri koostisosade vahele pistetakse ka Jaapani kõrvitsa viilud.

8. Homaari-kalamarja burger (Wendy's, Jaapan). Kui tahad süüa kiirtoitu, ent samas tunda, et oled meeletult rikas ja peen!

Foto: AFP / Scanpix

9. Foie Gras' burger (Wendy's, Jaapan). Aina paremaks läheb! Üks kõige kurikuulsamaid delikatesse maailmas, burksi vahel.

10. Windows 7 Whopper (Burger King, Tokyo). Jaapani pealinnas Burger Kingist saab osta seitsmekordse hamburgeri...

11. Zinger Double Down (KFC, Lõuna-Korea). KFC ehk Kentucky Fried Chicken on kanatoitudele keskendunud kiirtoidurestoran, korealased lisasid topeltkanafileega burgeri vahele ka ühe tavalise, veiselihakotleti.

12. Double Down Dog (KFC, Lõuna-Korea). Sest milleks peatuda? Paneeritud kanafileelõikude vahele saab toppida ka hot dogi.

13. Vürtsika hot dogi servaga pitsa (Pizza Hut, Uus-Meremaa). Vürtsikad vorstikesed on keeratud pitsapõhja taignaserva vahele.

14. Topeltpõhjaga pitsa (Pizza Hut, Singapur). See on suur pitsa, millele on "teiseks korruseks" peale asetatud üks väiksem, teistsuguse kattega pitsa.

15. Kuro Burger ehk musta pärli burger (Burger King, Jaapan). Mis annab sellele süsimustale burksile värvi? Bambusesüsi.

Sedasi valmistatakse Kuro Burgerit Foto: Reuters / Scanpix